Jong Laagland

Theaterontmoeting 2017

De leukste theatertweedaagse van het zuiden! Voor iedereen van 14-21 jaar met honger naar theater. Het evenement vindt in 2017 plaats op 18 en 19 november.

Een tweedaagse masterclass. Overnachten in schouwburg De Domijnen Sittard.  Eten en drinken. En bovenal een weekend lang toneel spelen met alleen maar jongeren van 14-21 jaar.

Extra: Meet & Greet met BN'er 
Tijdens één van de twee dagen krijgen we bezoek van een bekende Nederlandse acteur of actrice. Dit jaar is de musicalster Lone van Roosendaal. Ze is vooral bekend van haar theaterrollen in o.a. Mamma Mia, Zorro, Into the Woods en is op dit moment te zien in The Bridges of Madison County. Daarnaast is ze ook regelmatig op televisie en in films te zien, waaronder in Verliefd op Ibiza en Voetbalvrouwen. Meer over Lone...

Inschrijven
Dit jaar vindt de Theaterontmoeting plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november in Schouwburg De Domijnen te Sittard. Kosten voor het hele weekend, incl. één overnachting, eten/drinken en alle extra's bedragen 85 euro.
> Inschrijven doe je hier!   Let op: De minimum leeftijd om aan dit evenement mee te doen is 14 jaar. We maken geen uitzonderingen. 
 
Een uniek en breed kwaliteitsaanbod van masterclasses en slapen in het theater, dat maakt de Theaterontmoeting zo bijzonder. Jongeren zien, horen en beleven diverse tips en tricks van professionals uit de theaterwereld. Naast al het harde werken op de theatervloer worden er vriendschappen voor het leven gesloten. 

MASTERCLASSES 2017

Stem- Marlou Obers

Je stem kan ontzettend veel, en kan zelfs elke dag anders klinken! In deze masterclass ga je kennismaken met alle mogelijkheden, kleuren en facetten van je stem. Hoe werkt je stem eigenlijk? Wat kan je stem allemaal? Door middel van spraaktraining èn zangtraining ga je ontdekken hoe je je stem kan inzetten op de vloer en wat voor effect een ander gebruik van je stem kan hebben. Welk stemgeluid past bij welk personage, en wat voor invloed heeft je stemgeluid op je personage? We behandelen o.a. expressie, klankkleur, tekstbehandeling, performance en interpretatie binnen de context van theater. Tijdens tekstvoordracht, improvisatie, meerstemmig- èn solostisch zingen pas je alle mogelijkheden toe. Zo leer je de verscheidenheid en de kracht van je eigen stem kennen.

Marlou Obers is docent zang aan de acteurs- en performersopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Naast haar werk als vocalcoach staat ze zelf ook op de planken als vocalist. Bij het Laagland was zij betrokken als vocalcoach bij de producties "King A", "Nu even niet", "Robin Hood" en "Expeditie Peter Pan". 

Viewpoint- Kirsten Prop

De Viewpoint training is een fysieke acteurstraining d.m.v. improvisatie die gebaseerd is op handeling en beweging. Oorspronkelijk was het een methode die vooral door dansers gebruikt werd, 
De methode reikt handvatten aan spelers om open en alert op de vloer te staan en met inzicht mee te creëren. De speler leert met zijn hele lichaam te luisteren en oefent het vermogen om spelimpulsen te herkennen door alles om hem heen te registreren en niets uit te sluiten. Er wordt binnen de Viewpoint methode veel met de hele groep tegelijkertijd gewerkt. De nadruk ligt op de kracht van de groep. De spelers gaan op zoek naar een gezamenlijke spelflow, die getraind wordt door oefeningen. Er wordt geëxperimenteerd met beweging, beeld (compositie), tekst en spelmateriaal.

Kirsten Prop is in 1996 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarnaast heeft ze acteerlessen gevolgd op De Kleine Academie in Brussel. Deze opleiding heeft als uitgangspunt: de fysieke acteur. Daar vond ze haar definitieve richting binnen het theatervak. Door haar interesse in ‘de fysieke acteur als uitgangspunt’ is ze verschillende workshops gaan volgen o.a een masterclass Viewpoints van de Siti Company New York. Ze regisseert zowel amateurtheater voorstellingen als professionele producties in Nederland en in België. Een aantal amateurproducties zijn landelijk in de prijzen gevallen (CVB theaterprijs en de publieksprijs op het Landelijk festival Amateurtheater alsook het Landjuweel in België).Naast regisseren geeft ze o.a les op de Theaterschool in Arnhem, ArteZ en geeft ze workshops aan acteurs en regisseurs.

Espen & Meisner – Marnix Mulder

De theater methode van Espen en Meisner heeft als basis, het werken vanuit de ander (de tegenspeler) en vanuit de gegeven omstandigheden. Wie ben je, wat wil je, waar kom je vandaan. Spelen is niet alleen voelen en denken maar vooral  handelen, doen dus. De ander, dus de tegenspeler doet je handelen en daarin volg je je impuls. Om dit te doen moet je durven te vertrouwen in medespelers zodat jij je uiteindelijk vrij kan voelen om te spelen op de toneelvloer. In scene werk gaat hij met jullie op een leuke en positieve manier met elkaar aan de gang.

Naast toneel consulent voor de provincie is Marnix voornamelijk bezig als regisseur en theater docent. Marnix regisseert door de gehele provincie en in zijn werk ligt de nadruk altijd op het spel. Vanuit het samenspel ontstaan de mooie plaatjes en alleen zo is hij naar eigen zeggen in staat mensen te bereiken en te raken.

Inschrijven theaterontmoeting