Jong Laagland

TLNT

Jeugd- en Jongerentheater Lef en Jong Laagland ontwikkelen samen het theatertalent van Sittard-Geleen!

Wat is het nou precies?
Een unieke samenwerking tussen de 2 jeugdtheaterhuizen van Sittard-Geleen: Jeugd- en Jongerentheater LEF en Theaterwerkplaats Jong Laagland. Door het delen van kennis, ervaring en publiek versterken we het aanbod voor talenten uit de regio Sittard-Geleen. TLNT bevordert de groei van al deze individuele talenten. Deelnemers aan het project (minimaal 14 jaar oud) verbreden en verdiepen hun theatervakmanschap én leren hun theatrale eigenheid te ontwikkelen die ze uniek maakt. 

Wat staat er zoal op het programma?
In het eerste  jaar maak je een presentatie met je eigen docent binnen je eigen jeugdtheaterhuis en ga je op bezoek bij de presentatie van het andere jeugdtheaterhuis. In het tweede jaar maak je met een samengestelde groep van de beste talenten een voorstelling in regie van een eindejaars Toneelacademiestudent. Deze wordt gepresenteerd in de Kleine Zaal van Het Laagland in Schouwburg De Domijnen. In het derde jaar maak en toon je met je groep een zelfgemaakte theatrale presentatie onder begeleiding van diverse coaches. 
Klik hier voor het uitgebreide, inhoudelijke programma en lees wat je letterlijk allemaal gaat doen! 
 

Wanneer repeteer ik? 
Talent 1:
Je hebt je normale repetities bij je eigen theaterhuis (Jong Laagland of LEF) op de vaste dag of avond die je gewend bent. Daarnaast staan er 3 spelworkshops gepland op 3 weekenddagen buiten je reguliere repetitieschema om. Deze data worden later bekend gemaakt. Ook het spelen van de presentatie gebeurt in eigen huis op data die later bekendgemaakt worden. 

Talent 2:
Je repeteert op maandagavond van 19:00-21:30 uur, steeds in Schouwburg De Domijnen te Sittard. Deze repetitieperiode start op maandag 2 oktober 2017. 
Je speelt jullie voorstelling op zaterdag 14 april 2018. 

Talent 3:
Deze groep start vanaf september 2018. 

Prijzen
De kosten voor Talent 1 verschillen per theaterhuis. Bij Jong Laagland betaal je € 425,00. 

De kosten voor Talent 2 bedragen voor eenieder die deelneemt € 375,00. 

Tot slot wensen we je:
Toi-toi-toi!