Nieuws

Genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017

JORIS & DE DRAKENTEMMERS is door het publiek uitgeroepen tot een van de vijf beste jeugdvoorstellingen van Nederland. Daarmee is de voorstelling genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017, dé publieksprijs voor jeugdtheater.

Kinderen en hun ouders hebben het afgelopen seizoen mogen stemmen op een keur aan familievoorstellingen. JORIS & DE DRAKENTEMMERS van Het Laagland kreeg een hoge waardering, waardoor de voorstelling werd genomineerd voor de Zapp Theaterpijs 2017. Deze theaterprijs is een prijs van NPO Zapp en Stichting Kijkuit, die samen een gidsfunctie vervullen op het gebied van jeugdtheater in Nederland. Inèz Derksen, artistiek directeur van Het Laagland en regisseur van JORIS & DE DRAKENTEMMERS: “Ik heb met de acteurs al mogen genieten van veel mooie en indrukwekkende reacties van kinderen én volwassenen. Vorig jaar zaten we ook al bij de beste vijf met onze voorstelling EXPEDITIE PETER PAN en dit jaar weer met JORIS & DE DRAKENTEMMERS. Dat is voor ons een groot compliment, maar ook de bevestiging dat de inhoud en kwaliteit van onze Laaglandvoorstellingen in het hele land bij jong en oud aankomt.”

De Kinderjury kiest uit de 5 hoogst gewaardeerde voorstellingen één winnaar en maakt deze op 9 september bekend in het televisieprogramma Zapp Live. Esmee (10 jaar) in haar juryrapport: “Deze voorstelling vond ik echt geweldig. Het ging over Joris en zijn drakentemmers, die de draak wilden verslaan. En dat je eigenlijk helemaal niet bang hoefde te zijn. Ze hadden een soort boodschap: Angsten overwin je. En dan kun je jezelf zijn.”

De acteurs willen jou heel erg bedanken voor je stemmen. Dat doen ze dan ook in dit filmpje

JORIS & DE DRAKENTEMMERS is wegens succes op zaterdag 6 januari 2018 in Sittard te zien en gaat aansluitend opnieuw op tournee door Nederland. 

> Lees hier meer over de Zapp Theaterprijs en de andere genomineerden
> Lees hier meer over de voorstelling JORIS & DE DRAKENTEMMERS

Ga terug naar het overzicht