Nieuws

Lone van Roosendaal bij Theaterontmoeting 2017

Musicalactrice verzorgt Q&A tijdens theaterweekend

Lone van Roosendaal bij Theaterontmoeting 2017

De Theaterontmoeting is opgezet door Het Laagland voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. De jongeren verblijven gedurende het weekend in Schouwburg de Domijnen te Sittard, waar zij één zelfgekozen masterclass kunnen volgen van een professioneel theatermaker. In het weekend is een overnachting inbegrepen en veel extra’s, waaronder een Q&A met een bekende Nederlandse acteur of actrice.

Lone van Roosendaal

Van Roosendaal (48) werd geboren in Bonn en bracht een deel van haar jeugd door in het Limburgse Bocholtz. Ze studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunsten in Amsterdam. Tevens heeft zij een jaar gestudeerd aan de Lee Strassberg Academy te Londen. 

Na afronding van haar studie was zij in vele musicals te zien waaronder Mamma Mia, Zorro, Cats, Heerlijk Duurt Het Langst en Into the Woods.  Ze is de enigste actrice die de rol van Donna in Mamma Mia in drie verschillende landen heeft gespeeld. Ook was te zien in diverse toneelstukken als Boeing Boeing en Eten met Vrienden.  Naast haar succesvolle theatercarrière waarin zij vele prijzen won is zij ook een succesvolle TV en filmactrice. Ze droeg bij aan series als KoefnoenFlikken Maastricht, Verliefd op Ibiza en Voetbalvrouwen. Op dit moment is Lone te zien in de musical The Bridges of Madison County.

Inschrijven
Inschrijven voor het evenement kan hier. Je dient minimaal 14 jaar oud te zijn. De masterclasses waaruit gekozen kan worden zijn Espen- en Meisnertechniek (door Marnix Mulder), Stem en zang (Marlou Obers) en Viewpointtechniek (Kirsten Prop). 
Ga terug naar het overzicht