Nieuws

Wilde Westerntaferelen

‘De Kleine Cowboy' vanaf 30 september op tournee

Op 30 september en 1 oktober 2017 gaat de gloednieuwe voorstelling van Het Laagland ‘De Kleine Cowboy’ in première in Schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen. De Wilde Western is voor alle kleine cowboys en grote bandieten van 4 tot 104 en toert tot en met eind mei 2018 langs de Nederlandse en Belgische theaters.

De makers van ‘Bezoek voor Beer’ (regisseur Lennart Monaster en acteurs Gijs Nollen en Folmer Overdiep) maken een Western van Hollandse bodem over klein zijn in een grote wereld. Maak je je als ‘kleine cowboy’ groot en schreeuw je mee met de grote cowboys? Of zoek je een hele eigen weg, en blijf je jezelf?

Zoektocht naar een knuffelkoe
Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een kleine cowboy in Nederland... lees meer over de voorstelling

Inspiratie
Regisseur Lennart Monaster over zijn inspiratie voor deze voorstelling: “Ik hou van cowboytje spelen, ik hou van de muziek die daarbij past en ik hou van avontuur. Het Wilde Westen is dé plek waar je stoere avonturen kunt beleven. Maar hoe doe je dat als kleine cowboy in zo’n grote, spannende wereld? Laat je je bang maken? Moet je hard worden als de wereld om je heen dat is? Of kun je het ook omdraaien? Die vragen trekken mij naar de romantiek van het Wilde Westen. De wereld is groot en daarin klein durven blijven is een groots avontuur.”

Speeldata
Na het premièreweekend in Sittard is de voorstelling te zien in Hoorn, Rotterdam, Amsterdam, Roermond, Zaandam, Rosmalen, Houten, Venlo, Zwolle, Brussel, Hengelo, Tiel, Lommel, Utrecht, Leiden, Dordrecht, Hasselt, Heerlen, Haarlem, Venray, Maastricht en Den Helder. Tevens is de productie ongeveer 40 keer te zien als schoolvoorstelling in het theater. Op de webpagina over De Kleine Cowboy vind je alle speeldata.

Ga terug naar het overzicht