Projecten & festivals

Projecten & festivals

Behalve het maken van tourneevoorstellingen voor de theaters maakt Het Laagland elk jaar een locatievoorstelling. Vanaf 2013 organiseren we elk jaar het festival 'Klasse Theater Uitjes'.

Soms maken we locatievoorstellingen op eigen initiatief, zoals bij De Meisjes van Toen (zomer 2013, Laaglandtheater). Soms worden we gevraagd om iets te maken en sluit het verzoek perfect aan bij onze eigen missie, zoals de aanvragen van Zuiderlicht en Stichting De Mijnen. 
 
Ook het bedenken & organiseren van festivals zit ons in het bloed. Hier in het Zuiden hebben we daarmee al veel theaterpubliek, politieke goodwill en naamsbekendheid opgebouwd.

Mensen die ons al wat langer kennen, verlangen vaak met weemoed terug naar Festival Zomerzone. In 2012 droegen we bij aan het Toon Hermans/Park Kolderiek festival met de theaterroute 'Route d'Amour'.

In 2013 hebben we voor het eerst 5 theater,- dans- en operavoorstellingen gepresenteerd onder de noemer 'Klasse Theater Uitjes'. Dat wordt in 2014 echt een festival, waar ook Project Sally nog aan meedoet.