De Kleine Cowboy Terug naar het overzicht

De Kleine Cowboy

De makers van BEZOEK VOOR BEER presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten! Voor iedereen van 4-104 jaar.

Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten. 

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. Zijn naam is Boy. En Boy heeft één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan.  

Zo begint het avontuur van Boy en Cow. Grasland verandert in woestijnzand. Auto’s verdwijnen, postkoetsen verschijnen en hier en daar galoppeert een bankovervaller voorbij. Boy komt in het Wildste Westen terecht en ontmoet daar de meest vreemde figuren...

Regisseur Lennart Monaster over zijn inspiratie voor de voorstelling:
“Ik hou van cowboytje spelen, ik hou van de muziek die daarbij past en ik hou van avontuur. Het Wilde Westen is dé plek waar je stoere avonturen kunt beleven. Maar hoe doe je dat als kleine cowboy in zo’n grote, spannende wereld? Laat je je bang maken? Maak je je groot en schreeuw je mee met de grote cowboys? Of zoek je een hele eigen weg? Moet je hard worden als de wereld om je heen dat is? Of kun je het ook omdraaien? Die vragen trekken mij naar de romantiek van het Wilde Westen. De wereld is groot en daarin klein durven blijven is een groots avontuur.”

RECENSIES
ALLE RUIMTE VOOR DE FANTASIE IN HET WILDE WESTEN
"... een uiterst amusant en intrigerend uurtje theater. Alleen al vanwege het fantasierijke spel met een tiental metalen schragen, die onder de handen van de acteurs moeiteloos in de complete veestapel van een boerderij veranderen, daarna in een trein, een galopperend paard, een saloon, een tent... En vanwege de soundmachine, die een windvaantje levensecht piepend heen en weer laat wiegen in de avondbries, en een mals regenbuitje bijna op de huid voelbaar maakt." Lees de hele recensie
Dagblad De Limburger: 4 sterren - 02.10.2017

HET LEUKSTE AAN DE VOORSTELLING IS HOE HET VORMGEGEVEN WORDT
"Het thema ruwe bolster, blanke pit lijkt de leidraad van het concept en de regie van Lennart Monaster. Die buitenkant is avontuurlijk: bijna van dorst omkomen in de woestijn, schuilen in een tentje tijdens een enorme regenbui, boven op een rijdende trein lopen. Maar cowboy Boy doet nergens stoer. Nooit doet hij zich niet moediger voor dan hij is. Hij blijft zichzelf. En maakt toch allerlei avonturen mee." Lees de hele recensie.
De Theaterkrant: 3 sterren - 02.10.2017

Details
Duur: 55 minuten

Technische informatie
Werk jij bij één van de theaters waar wij spelen en ben je op zoek naar de technische informatie over De Kleine Cowboy, dan kun deze hier vinden.

Cast & Crew

Concept & regie: Lennart Monaster | Spel: Gijs Nollen & Folmer Overdiep | Dramaturgie: Ludo Costongs | Muziek en geluidsontwerp: Joris Erwich | Vormgeving: Douwe Hibma | Kostuums: Liesje Knobel | Lichtontwerp: Sander Salden | Regie-assistentie: Celine Daemen | Techniek: Roger Foxius | Beeld: Gregor Ramaekers

Leeftijd vanaf

4-104

Speellijst & Tickets