De Kleine Cowboy Terug naar het overzicht

De Kleine Cowboy

De makers van BEZOEK VOOR BEER presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten! Voor iedereen van 4-104 jaar.

KAARTVERKOOP VIA DESBETREFFENDE THEATERS!
(Start verkoop is afhankelijk per theater!) 

Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en vrolijk zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack, live geluidseffecten en kampvurige liedjes.

Ooit, of eigenlijk heel kort geleden, woonde er een kleine cowboy in Nederland. Boy heet hij. Een doodnormale jongen op een doodnormale boerderij. Met koeien en emmers, trekkers en wilde katten, veel gras en minstens zeven sloten. En één bijzondere koe. De knuffelkoe: Cow.

Maar ineens is Cow weg. Hij is niet in de schuur en niet op het land. Dan klinkt er in verte geloei. Cow rijdt weg op de trekker van de Knecht uit Amerika, een norse vent, gewapend met grote hoed en laarzen met ijzeren punten. Wordt Cow ontvoerd? Loopt hij weg? Zit hij vastgeplakt op de trekker?  Er zit niks anders op: Boy trekt zijn stoutste laarzen aan en gaat erachteraan, naar Amerika. 

Zo begint het avontuur van Boy en Cow. Grasland verandert in woestijnzand. Auto’s verdwijnen, postkoetsen verschijnen en hier en daar galoppeert een bankovervaller voorbij. Boy komt in het Wildste Westen de meest vreemde figuren tegen in deze spannende achtervolging van een knuffelkoe.

Regisseur Lennart Monaster over zijn inspiratie voor de voorstelling:
“Ik hou van cowboytje spelen, ik hou van de muziek die daarbij past en ik hou van avontuur. Het Wilde Westen is dé plek waar je stoere avonturen kunt beleven. Maar hoe doe je dat als kleine cowboy in zo’n grote, spannende wereld? Laat je je bang maken? Maak je je groot en schreeuw je mee met de grote cowboys? Of zoek je een hele eigen weg? Moet je hard worden als de wereld om je heen dat is? Of kun je het ook omdraaien? Die vragen trekken mij naar de romantiek van het Wilde Westen. De wereld is groot en daarin klein durven blijven is een groots avontuur.”

Details
Duur: 55 minuten

Cast & Crew

Concept & regie: Lennart Monaster | Spel: Gijs Nollen & Folmer Overdiep | Dramaturgie: Ludo Costongs | Muziek en geluidsontwerp: Joris Erwich | Vormgeving: Douwe Hibma | Kostuums: Liesje Knobel | Lichtontwerp: Sander Salden | Regie-assistentie: Celine Daemen | Techniek: Roger Foxius | Beeld: Gregor Ramaekers

Leeftijd vanaf

4-104

Speellijst & Tickets