Flarden (Theater Na De Dam) Terug naar het overzicht

Flarden (Theater Na De Dam)

Schimmen. Kleine stukjes herinnering. Verdrongen of gekoesterd. Zwaar of licht, jong of oud. Verscheuren we ze? Of bewaren ze in een doosje om niet te vergeten? "Flarden" is een voorstelling van Jong Laagland tijdens Theater Na De Dam, op 3 en 4 mei.

Een oude zolder, een magische plek; het is daar waar herinneringen worden bewaard of weggestopt. Net als in je hoofd, daar wonen kleine fragmenten die je verscheuren, of doen glimmen als je eraan terug denkt.  

Dát is precies waar onze Jong Laaglanders achter kwamen toen ze een aantal ouderen gingen interviewen over hun beleving van de Tweede Wereldoorlog.  De hoofdvraag van het onderzoek was: “Hoe beleef je de oorlog door kinderogen?” De herinneringen zijn er. Maar ze komen in stukjes, in flarden.

In het maakproces van Flarden ervaren jonge spelers dat theater er toe doet. Dat deze manier van verhalen vertellen van belang is. Onder leiding van regisseur Hanneke Jonkers én samen met ervaren amateurspelers Paul Winters en Truce Gielissen maken ze zelf deze voorstelling, waarin hun eigen mening en gedachten ook naar voren komen. Over de Tweede Wereldoorlog én over de wereld van nu.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Jong Laagland & Theater Na De Dam
Jong Laagland is de theaterwerkplaats voor kinderen en jongeren van theatergezelschap Het Laagland uit Sittard. Enthousiaste jongeren die barsten van het talent, staan stil bij de gebeurtenissen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig zo’n tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. 
Lees meer over Jong Laagland
> Lees meer over Theater Na De Dam 

 

Cast & Crew

Regie: Hanneke Jonkers | Spel: Paul Winters, Truce Gielissen, Job Moonen, Lot Stalman, Esmée van Waarden, Thomas Baselmans, Linn Dobbelsteijn, Robin van Gulik, Moos Peters, Sophie Wessels, Mia Dominiquez, Raf Gielen, Levi Vrehen, Lisa Lahaije, Aurele Boesten, Lotte Sampers, Sep van Wersch & Kas Kouwenhoven| Trompetsolo: Machteld Lejeune | Regie-assistentie: Yentl Vlachos (stagiaire) | Productie en publiciteit: Het Laagland | Zangcoach: Marlou Obers | Bijzondere dank aan: Koen Leinders, Peer Boselie en de Gemeente Sittard-Geleen

Leeftijd vanaf

12

Speellijst & Tickets