Flikflak Terug naar het overzicht

Flikflak

Winnen of falen. Geen andere opties.

Voorstelling in een mobiele theatertruck tijdens Cultura Nova Jeugd in Kerkrade. 

Wynn, een jonge topturnster, staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in en kijkt: haar moeder, haar coach, haar beste vriendin Jamie, maar ook: haar idool, Nadia Comăneci. De turnster die op haar veertiende een perfecte score van 10 punten kreeg tijdens de Olympische Spelen van 1976. In die nanoseconde dat Wynn moet presteren, neemt ze ons mee in haar wereld van perfectie, rivaliteit en liefde. Langzaam dringt de sluimerende, maar cruciale vraag zich op: wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je dan gezien wordt door de ander?

Flikflak gaat over een meisje dat alles opgeeft om de beste te kunnen zijn, om gezien te worden. Flikflak gaat over nu. Over de ratrace van onze prestatiemaatschappij, waarin niet alleen ouders een burn-out krijgen, maar ook kinderen.

Na de succesvolle voorstellingen FutureXpress en In het Zuiden ligt alles anders is Flikflak de derde voorstelling die Het Laagland in de mobiele theatertruck speelt. De voorstelling speelt letterlijk dicht op de huid van de jongeren, wat een intieme en indringende theaterbelevenis oplevert. Aansluitend aan de voorstelling is er een nagesprek met het jonge publiek.

Flikflak is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID, het Limburgse productiehuis voor talentontwikkeling in de podiumkunsten. Hiervoor werkt VIA ZUID-schrijver Annet Bremen samen met regisseur Loek de Bakker. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Jennifer Welts (bekend van Het Huis Anubis).

Actrice Jennifer Welts over de voorstelling:
"Vanaf m’n 9e heb ik in musicals gestaan. Wat Wynn met Nadia heeft, had ik vroeger met Chantal Janzen. Als iemand zei dat ik daarop leek, was dat een soort droom die uitkwam. Daarin snap ik zó goed hoe Wynn’s verhouding is ten opzichte van haar idool.  Net zo goed zijn als je idool, dat bereiken, dat is precies wat Wynn ook wil. Ergens gaat dit stuk ook wel over mij. Dat gevoel dat je op jonge leeftijd ergens talent en passie voor hebt, en dat tijdens je schooltijd probeert te ontwikkelen. Daarin herken ik mezelf heel erg. Geweldig dat ik een stuk als dit mag gaan doen.”

Cast & Crew

Tekst: Annet Bremen | Regie: Loek de Bakker | Spel: Jennifer Welts | Geluidsontwerp: Kwinten Mordijck | Decor en licht: Julian Maiwald | Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann | Dramaturgie en coaching: Ludo Costongs | Techniek: Carlo Lenssen | Beeld: Joost Milde & Studio DENK | Een co-productie van Het Laagland & VIAZUID

Leeftijd vanaf

10