In het Zuiden ligt alles anders Terug naar het overzicht

In het Zuiden ligt alles anders

Een co-productie van Het Laagland & VIA ZUID: een familievoorstelling in een mobiele theatertruck waarin we '150 jaar Limburg' vieren.

Kaarten bestellen is niet mogelijk via bovenstaande knoppen; voor deze productie is geen voorverkoop. Op de dag van de voorstelling(en) kun je bij onze vrachtwagen terecht. Ben je bij de eerste 60 (= maximale capaciteit trailer), kun je de voorstelling bezoeken.

Informatief en energiek theater, verrassend en verrijkend, gratis toegankelijk voor tienplussers, hun ouders, toeristen en passanten, voor iedereen dus. En, geloof ons, dit wordt geen saaie geschiedenisles, maar het gaat om het NU: welk puzzelstukje van Limburg past bij jou en welke Limburger schuilt er na 150 jaar in jou persoonlijk?

De podiumkunstenaars - allen met Limburgse roots -  betrekken iedereen vanaf de tienerleeftijd bij deze performance. Verhalen rond het ontstaan van Limburg gaan plots bruisen in de intieme mobiele theatertruck. Op straat, buiten de mobiele theatertruck, krijgt iedereen de kans zijn of haar eigen Limburgerschap onder de loep te nemen: bestaat de Limburger eigenlijk wel? Schuilt er iets Limburgs in het diepst van je ziel? En hoe dan?

Verleden, heden en toekomst passeren de revue. Theatermakers Nina Willems (1986) uit Heerlen en Mayke Roels (1990) uit Roermond hebben de boeiende ontstaansgeschiedenis van de provincie Limburg op speelse wijze tot leven gebracht.  

Het gebied dat in de Grondwet van 1815 voor het eerst als provincie Limburg werd aangeduid, was daarvoor verdeeld in een groot aantal kleine gebiedjes. Wat wij nu Limburg noemen, was ooit een grote hoeveelheid kleine, bij elkaar geveegde puzzelstukjes. Limburg kenmerkt zich dus misschien eerder door zijn diversiteit dan door zijn eenheid. Het is die omgrensde diversiteit die Mayke en Nina in deze locatievoorstelling willen benadrukken maar vooral vieren. Ze brengen een ode aan de diversiteit en buigzaamheid, omdat volgens hen daar nou net de kracht van Limburg schuilt.

Wat voor Limburger ben jij?
Naast de voorstelling kun je een enquête invullen en ontdekken wat voor Limburger je bent. We roepen iedereen op de korte vragenlijst in te vullen om erachter te komen wat voor Limburger je bent. De enquête gemaakt door Merlijn Huntjens.

Cast & Crew

Concept, spel en regie: Nina Willems & Mayke Roels | Coaching en eindregie: Inèz Derksen | Tekst: Annet Bremen | Enquête: Merlijn Huntjens | Regie-advies: Jip Vuik | Vormgeving & lichtontwerp: Thierry Wilders | Techniek: Carlo Lenssen | Productieleiding: Wouter Ramakers | Een co-productie van Het Laagland & VIA ZUID | Mogelijk gemaakt door én in opdracht van Provincie Limburg

Leeftijd vanaf

10

Speellijst & Tickets