KING A Terug naar het overzicht

KING A

Een ode aan ieders ridderhart

Familievoorstelling vol moed en bluf!

Iedereen die warm loopt voor heldenmoed en heimelijke liefde, wiens hart sneller gaat kloppen voor een eed van trouw met een hand op het zwaard, draagt binnenin het vuurtje van de ware ridder en zijn idealen. De legende van Arthur begon ooit met een jongen die ervan droomde ridder te worden, maar plotseling koning der ridders, koning der koningen werd. Hoe stoer is het om ridder te zijn, maar hoe moeilijk om grote beloften waar te maken. Er zijn krachten die zwaarder wegen dan die van een zwaard. 

Vijf acteurs wanen zich even ridder -met een missie- en brengen al spelend en vertellend het gedachtegoed van Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel tot leven.

May the Force be with them!
Première: 29 september 2012 om 19.00 uur in Stadsschouwburg Sittard Geleen.
Daarna toert KING A t/m 16 juni 2013 langs diverse theaters en scholen in Nederland en België.

Kaarten boeken voor deze voorstelling?
Scroll naar beneden en klik op de datum van je keuze in de voorstellingsagenda. Je wordt dan rechtstreeks doorverwezen naar de pagina van de desbetreffende schouwburg/podiumlocatie.

 

Prestigieuze prijs
... KING A is een reprise voorstelling, voor het eerst op de planken gebracht in 2002. In 2007 maakt regisseur Derksen een Duitse versie van KING A i.s.m. met het Duitse JES theater. Hiervoor wint ze in 2007 de prestigieuze Duitse Bruder Grimm Award.

Persquotes KING A (2012)
"Wedergeboorte van KING A overrompelt."
"Een voorstelling die vanaf het eerste moment energiek van het podium spat en de zaal tot aan de laatste seconde in een heerlijk tintelende greep houdt. Het acterende kwintet is onvermoeibaar in de weer."
"Inèz Derksen heeft een van haar theatrale troetelverhalen opnieuw geboren laten worden. Een wedergeboorte die het verdient om door zoveel mogelijk mensen gezien te worden."
 Dagblad de Limburger, 01.10.2012 ****

Lees hier de volledige recensies:
Dagblad de Limburger - 01.10.2012
Gooi- en Eemlander / Haarlems Dagblad - 26.11.2012

Technische Lijst (voor theaters)
Op deze pagina kunt u de technische lijsten van al onze voorstellingen uit seizoen 2012-2013 vinden.

Cast & Crew

Idee & regie: Inèz Derksen | Tekst: o.a. Daphne de Bruin, Bouke Oldenhof | Spel & zang: Lennart Monaster, Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Christian Cadenbach en Kim Berkenhagen | Dramaturgie: Ludo Costongs

Leeftijd vanaf

8

Speellijst & Tickets