Wie zijn wij

Wie zijn wij

Het Laagland maakt voorstellingen voor de hele familie. Met onze tourneeproducties, klassenvoorstellingen en locatietheater zorgen we, al spelend, vertellend en verbeeldend, voor herkenning en verwondering. Door je aan te spreken op de kracht van je eigen verbeelding en inlevingsvermogen, moedigen we je aan om verder te kijken dan de wereld die je al kent en verder te komen op weg naar wie je bent, wat je kunt en waar je voor wilt gaan.

Talentontwikkeling staat bij ons hoog op de agenda. Vanuit de vrijplaats die Het Laagland is, vinden we het belangrijk elkaar te inspireren, onze talenten te ontwikkelen, eigen verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken. Vanuit ons solide theaterhuis bieden we graag ruimte aan jonge theatermakers om hun talent in vrijheid te ontwikkelen.

Jong geleerd is oud gedaan. Om het speel- en maaktalent van kinderen en jongeren in deze regio te stimuleren, kan je bij theaterwerkplaats Jong Laagland zelf de vloer op. Het Laagland biedt als professioneel gezelschap een geïnspireerde theateromgeving. Dicht op ons makersvuur komen kinderen en jongeren in aanraking met allerlei vormen, stijlen en aspecten van theater. Samen met regisseurs, acteurs en muzikanten werken ze in wekelijkse repetities naar een voorstelling toe, met Stadsschouwburg Sittard-Geleen als podium! Jong Laagland is een werk- en ontdekplek voor beginnende spelers en makers vanaf 8 jaar.

We streven ernaar talent in de regio te behouden. Daarom werken we nauw samen met andere culturele instellingen en collega theatergezelschappen zoals Toneelgroep Maastricht en Toneelacademie Maastricht.

Bekijk hier de jaarverslagen van 20142015 en 2016

Klik hier voor het ondernemingsplan van 2017-2020