Theaterontmoeting

Theaterontmoeting 2018

Tijd voor vernieuwing! De Theaterontmoeting heeft in 2018 een gloednieuwe programmaopzet: voor iedereen tussen de 12 en de 18 die graag speelt bieden we op 27 en 28 oktober een gevarieerd weekend met verschillende workshops op een bijzondere locatie. We organiseren dit weekend samen met KUMULUS Maastricht. 

WORKSHOPS
Hier maken we beetje bij beetje meer info bekend over de workshops. 

Workshop Viewpoints - Arjan Gebraad
Je gaat met blote voeten de vloer op in deze workshop van Arjan Gebraad, die ervoor zorgt dat jij als acteur en als groep beter samen kunt werken, spontaner kunt reageren en meer durf te vertrouwen op je intuïtie op de vloer. We werken we met beweging en improvisatie en doen een aantal opdrachten waarin je zelf en met de groep het werken met viewpoints kunt toepassen.

Workshop Clown & Timing - Suzanne Bakker
Deze workshop focust zich op het clownsspel voor acteurs en laat je zo kennismaken met de basistechnieken van fysiek komisch spel.We onderzoeken de belangrijkste skills voor de komische acteur zoals timing, mislukking en kwetsbaarheid. Wat is er raar aan jou? Wat valt er te lachen aan jouw persoon? Iedereen is op unieke, verrassende wijze grappig. Maar om jouw publiek volledig te raken, of in te pakken moet je ‘in het moment’ leren staan. Je moet als het ware ‘open zijn’ voor het publiek, het moment en de handeling. Serieuze zaken dus, waar we flink om zullen lachen.

Workshop Tekstinterpretatie Janne de Bruin
In deze workshop ga je aan de slag met zinnen, woorden, punten en komma’s. Nee hoor, je gaat ze niet schrijven. Het gaat om het spreken. Deze zinnen, woorden, punten en komma’s plaatsen we in de ruimte; waar en wanneer, dat bepaal jij zelf. Want je leert op eigen voorgevoel tekst te gebruiken door met je hele lijf aanwezig te zijn in de ruimte en te reageren op gevoel. We werken door elkaar en met elkaar en ontdekken verschillende manieren van spreken. Je fluistert, wacht, schreeuwt, ratelt, bent stil, vertraagt en hoort. Zo bouwen we dialogen met vaste tekst, die door jullie iedere keer weer een andere betekenis krijgt. 

Workshop Stem - Gert Leunen
Tijdens deze workshop maak je kennis met Fitzmaurice Voicework®, een speciale methode voor stemtraining die bij vele theateropleidingen over de hele wereld wordt gebruikt.Via deze methode werk je met het hele lichaam aan je stem. Je leert dat een stem zoveel meer is dan een klank uit je keel, en dat je zoveel meer kan doen met je stem dan je eigenlijk zou denken. De techniek hiervoor, die alles te maken heeft met je eigen lichaam. Spannend? Zeker...maar iedereen kan het leren!

ZATERDAG 27 & ZONDAG 28 OKTOBER 2018:
Theaterontmoeting 2018
Midden-in-de-natuur editie

Al 10 jaar is de Theaterontmoeting een begrip in de regio Sittard-Geleen én daarbuiten. Het workshopweekend voor theater spelende jongeren, dat oorspronkelijk altijd plaatsvond in Sittard, krijgt een frisse update inclusief nieuwe locatie.

De Theaterontmoeting 2018 is er voor alle toneelspelende jongeren in Limburg tussen de 12 en 18. Of je nu bij een lokale toneelvereniging speelt of bij een jeugdtheaterschool; dit is dé plek waar je leeftijdsgenoten met dezelfde passie ontmoet en jij je een weekend lang overgeeft aan niets anders dan theater. Je hoeft niet te kiezen voor één workshop; je krijgt ze gewoon allemaal, zodat je na het weekend helemaal ‘allround’ bent. Er wordt in kleine groepen gewerkt en op een heel persoonlijk niveau, zodat je – hoe lang je ook speelt – altijd kunt groeien. En natuurlijk gaan we een heerlijk stukje improvisatie met z’n allen ook niet uit de weg.

De locatie is minstens zo heerlijk. In het hart van Midden-Limburg vind je Theaterhoeve de Horckerhof te Baexem; in een omgeving vol natuur sluit jij je af van de buitenwereld en ga jij je samen met leeftijdsgenoten onderdompelen in de wondere wereld van acteren en theater maken.

> De workshops - die je alle vier krijgt - zijn TEKSTINTERPRETATIE, STEM, CLOWN & TIMING en VIEWPOINTS. 

PRAKTISCH
Zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018
; max. 25 deelnemers. Minimum leeftijd 12 jaar, maximale leeftijd 18 jaar. Wees er snel bij, want vol=vol! 
Locatie = Theaterhoeve de Horckerhof in Baexem

PRIJS
Deelname (incl. overnachting, eten en drinken): € 90,00.

Inschrijfformulier

Persoonsgegevens

(Minimaal 12 jaar oud in 2018)

Contactgegevens

Voor ev. noodgevallen.

Theaterervaring

(Noem hier je toneelvereniging of jeugdtheaterschool. Als je bij geen van beide speelt op dit moment, graag ook vermelden.)

Specifieke vragen
Betaling



Opmerkingen