TLNT

Jongerentheater LEF en Jong Laagland ontwikkelen samen het theatertalent van Sittard-Geleen!

Dit meerjarige talentontwikkelingsprogramma wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen. Het traject loopt op dit moment al. Vanaf september 2019 starten we met een nieuw seizoen. 

Wat is het nou precies?

Een unieke samenwerking tussen de 2 jeugdtheaterhuizen van Sittard-Geleen: Jeugd- en Jongerentheater LEF en Theaterwerkplaats Jong Laagland. Door het delen van kennis, ervaring en publiek versterken we het aanbod voor talenten uit de regio Sittard-Geleen. TLNT bevordert de groei van al deze individuele talenten. Deelnemers aan het project (minimaal 15 jaar oud) verbreden en verdiepen hun theatervakmanschap én leren hun theatrale eigenheid te ontwikkelen die ze uniek maakt. 

Wat staat er op het programma? 
In het eerste  jaar maak je een presentatie met je eigen maker binnen je eigen jeugdtheaterhuis en ga je op bezoek bij de presentatie van het andere jeugdtheaterhuis. In het tweede jaar maken een mix van talenten van LEF en Jong Laagland twee producties  onder professionele begeleiding. Een wordt gespeeld in december 2018, de ander in april 2019. Deze wordt gespeeld in de Kleine Zaal van Het Laagland in Schouwburg De Domijnen. In het derde jaar maak en toon je met je groep een zelfgemaakte theatrale presentatie onder begeleiding van diverse coaches. 

 

Wanneer repeteer ik? 
TLNT 1:
In 2018-2019 is er geen eerstejaars groep van TLNT bij Jong Laagland of LEF. Wel is er bij Jong Laagland een extra spelersgroep voor 16 plussers. 

TLNT 2: 
Je repeteert op maandagavond van 19:00-21:30 uur, steeds in Schouwburg De Domijnen te Sittard. Deze repetitieperiode start op maandag 10 september. Je maakt maar liefst twee producties: één onder leiding van actrice en theatermaker Karlijn Hamer en één onder leiding van theatermaker Hendrik Kegels. De voorstelling onder regie van Karlijn wordt gespeeld tijdens Winterzone in de kerstvakantie van 2018, de tweede voorstelling onder regie van Hendrik op zaterdag 6 april 2019.  
> Voor deze spelersgroep kun je auditie doen op maandag 25 juni. 
Download hier het inschrijfformulier en alle info daarover.


TLNT 3:
In TLNT 3 repeteer en maak je theater onder leiding van theatermaker Anneliese Billen. Dit doe je op maandagavond van 19:00-21:30 uur. De repetities starten op maandag 10 september. In TLNT 3 maak je een zelfgemaakte theatrale presentatie. Je onderzoekt je voorkeur qua theaterambacht (schrijven, regisseren, spelen, produceren etc.) en meer dan ooit ligt de focus op jouw persoonlijk talent. Deze presentatie speel je voor publiek op zaterdag 6 april 2019.
> Voor deze spelersgroep wordt je persoonlijk geselecteerd. 

Prijzen
De kosten voor Talent 2 en Talent 3 in 2018-2019 bedragen voor eenieder die deelneemt € 425,00.