Theater-Talk Artist in School

Afsluiting bijzonder onderzoeksproject Het Laagland

12-09-2023
Wat zou er gebeuren als theatermakers structureel op een middelbare school aan de slag gaan? Zou dat het mentale welzijn van leerlingen kunnen verhogen? Het antwoord is volmondig; JA! Laagland-theatermakers Anoek Oostermeijer en Mees Walter gingen dit unieke experiment aan in de rol van 'Artist in School' op het Graaf Huyn College in Geleen-Zuid. Zij delen hun bevindingen op 27 september tijdens een Theater-Talk in PLT Heerlen.

De Graaf Huyn gemeenschap liet zich een schooljaar lang raken door een licht theatrale aardbeving vol ongemak, kwetsbaarheid, vreugde, inspiratie, tranen, muziek, rook en poëzie. Vanuit de door hun ingestelde 'Receptie van het Gevoel' – tevens kopieerruimte – ontwikkelden Anoek en Mees mét en voor leerlingen en team een uiteenlopende reeks aan belevenissen en interventies. 

Theater-Talk

Het duo sluit Artist in School af met een Theater-Talk waarin zij alle opgedane inzichten, ervaringen, harde en zachte lessen delen met het publiek. Uiteraard komen ook leerlingen en docenten aan het woord. Deze Theater-Talk vindt plaats op woensdag 27 september van 15:30 tot 17:30 uur in PLT Heerlen. De inloop start om 15:30 uur, de Theater-Talk om 16:00 uur. Vanaf 17:00 uur is er een borrel in de foyer om na te praten. 

Aanmelden

Meld je aan voor de Artist in School Theater-Talk via het aanmeldformulier op onze website (vol is vol). 

Meer Artist in School?

De Theater-Talk wordt opgenomen en als film ingezet om de opbrengst van Artist in School blijvend te kunnen delen met professionals uit het onderwijs, welzijn en de culturele sector.

Goed nieuws is dat Artist in School al een vervolg heeft gekregen: theatermakers Judith Westerveld en Rajja Iglesias Gomez zijn bij de start van dit schooljaar op het Graaf Huyn College begonnen als de nieuwe 'Artists in School' en zullen daar tot het einde van dit schooljaar te vinden zijn.