Tentoonstelling 'Thuis in je hoofd'

Thuis in je hoofd, wat betekent dat voor jou? Is het een ruimte waar je inspiratie, rust of liefde vindt? Waar je je creativiteit kunt tonen? Voel je je er prettig, gehoord of eenzaam? Is het een persoon aan wie je denkt? Of een plek?

Als onderdeel van de voorstelling Hier brandt NOG altijd licht, een theatrale route door Geleen-Zuid, heeft maker Sarai Erkens samen met bewoners uit de wijk een aantal schilderingen bij dit thema gemaakt. 

Elk silhouet toont de binnenwereld van degene die de schildering maakte of die het idee voor de schildering aandroeg. Momenteel zijn alle schilderingen in de wijk te bewonderen. Via een audio-route kun je de verhalen achter de werken beluisteren. 

Tips 

1. Tijdens het schilderen luisterden Sarai en de bewoners vaak naar een aantal nummers. Die zijn te vinden via deze Spotify lijst. Beluister de nummers terwijl je van plek naar plek loopt en kom helemaal in de stemming! 

2. Locatie nummer 1 is ons eigen ZuidZone appartement in de Wagenaarflat, nummer 62. Dit is de enige locatie waarbij je de schilderijen níét kan bekijken vanaf de stoep, maar door het grote raam línks van onze gele voordeur. Gelukkig ben je van harte welkom in onze flat! Is de deur beneden dicht? Bel dan gerust aan bij nummer 62. Doet er niemand open? Maak dan een praatje met een bewoner! Misschien kan iemand je binnenlaten.

3. Ga eerst naar de Zuidkamer in de Zuidhof voor een boekje waar alle verhalen in staan. 

Introductie (locatie 1)

De verhalen van Viënna en Sergio (locatie 2)

De verhalen van Annie en Roy (locatie 3)

Basisschool Reuzepas (locatie 4)

Het verhaal van Sandra (locatie 1)