2021: Een Ruimtereis

Muzikaal sciencefiction avontuur

2021: Een ruimtereis

  • groep 1 t/m 4
  • september t/m november 2021

Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan.

De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de start, voor de lancering, de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aan blijven? Kan dat in de ruimte? Komen ze daar wel en hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … Daar gaan ze! Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd.

Thema's
Dromen, durf hebben, ergens in geloven, ergens in stappen zonder te weten wat.

Kerndoelen
:
34 > sociale en emotionele ontwikkeling > opkomen voor jezelf > rekening houden met anderen
37 > samenleven, waarden en normen
54 > muziek, taal en spel > verkenning, luisteren, kijken, spelen

Educatiemateriaal
Bij de voorstelling zitten educatiefilmpjes met de spelers in de hoofdrol zodat de leerlingen de personages alvast leren kennen en meer te weten komen over het thema. Maar ook: hoe maak je zelf buitenaardse geluiden en hoe is het om gewichtloos in de ruimte te zijn?

Praktisch

Duur: 55 min
Kosten: prijs per leerling is afhankelijk van regio en theater (tussen € 5,50 en € 7,50 per leerling)
Te boeken bij De Domijnen Sittard, Kaleidoscoop Maastricht, Theater Heerlen en Het Laagland. Meer informatie over speeldata en contactpersonen.