Laagland Thuis-Theater
Laagland on demand: theater wanneer jij er zin in hebt!
Leeftijd
4+ / 8+
Duur
Zo lang je wilt
Bezoekers over:
Het Laagland - "Speciaal voor jullie, een cadeautje in deze rare tijden."

Theater waar je van groeit op afstand, maar toch voelbaar.

Het liefst bereiken we kinderen en hun ouders natuurlijk live in het theater, maar in deze tijden van Corona doen we dat op een andere manier: door onze theaterjuweeltjes uit het verleden met jullie te delen. Het onderstaande overzicht is opgesplitst in 4+ en 8+ voorstellingen. De meest recent toegevoegde voorstellingen vind je, behalve op deze pagina, ook altijd op onze nieuwspagina.

Toegevoegd op 13-05: 
Ronja de Roversdochter (7+)

Aanbod voor 4+:
Bezoek voor Beer (2015)
De Kleine Cowboy (2018)
Het Ontstaan van Wit (2013)
Oscar's Hoofd (2011) - tijdelijk niet beschikbaar
Wim is weg (2013)

Aanbod voor 8+:
Expeditie Peter Pan (2015)
ook in Duitse en Engelse versie!

Gewoon Held (2019)
Het Oneindige Verhaal (2010)
Joris & De Drakentemmers (2017)
KING A (2012)
Meester van de Zwarte Molen (2011)
Nu even niet! (2012)
Om 8 uur bij de ark (2010)
Ronja de Roversdochter (2007)

4+ voorstellingen

BEZOEK VOOR BEER (50 minuten)
4+ 
Met Gijs Nollen, Folmer Overdiep & Joris Erwich
Regie: Lennart Monaster

Beer woont rustig en ongestoord alleen in zijn hol met zijn muzikale koekoeksklok aan de wand als enige gezelschap. En zo heeft hij het het liefst. Tot er wordt aangeklopt. Door Muis, die op bezoek wil komen. En hoe hard Beer het ook probeert, deze Muis gaat voorlopig niet weg.

Een muzikale kleuterkomedie over dat wat je niet kent. Wat je niet in je huis wil en waar je geen taartje mee wilt delen. Maar wat misschien tóch het leukste blijkt dat er is. 
> Winnaar Zilveren Krekel 2016

Bonusmateriaal:


Liedje leren! 
Beer, Muis en Koekoek leren jou het liedje 'Ik ben alleen' uit de voorstelling 'Bezoek voor Beer' aan. Deze gaat zeker weten nooit meer uit je hoofd!


Wie is er wel welkom?
In dit filmpje komen 6 hele verschillende bezoekers langs bij Beer. Maar Beer houdt niet van bezoek. Wie is er welkom en wie niet? En hoe ga jij om met onverwacht bezoek?

DE KLEINE COWBOY (44 minuten)
4+ 
Met Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie & concept: Lennart Monaster


De makers van de prijswinnende 'Bezoek voor Beer' presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten van 4 tot 104 jaar. Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. Een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.

Bonusmateriaal:


Wat is het wilde westen?
Heel leuk, een cowboy in het wilde westen, maar wat is het wilde westen eigenlijk? En wat doet een cowboy überhaupt?
In dit filmpje zie je het allemaal!


Backstage: De geluidencactus
Als je de voorstelling hebt bekeken, mag je in dit filmpje het geheim achter de geluidencactus bekijken. PLUS: je leert hoe je zelf met hele simpele dingen ook geluiden kunt maken!

HET ONTSTAAN VAN WIT (50 minuten)
4+
Met Folmer Overdiep & Kim Berkenhagen
Regie & concept: Bas Zuijderland

Als Anna zich op haar vaste plekje voor het raam van het atelier van haar grootvader stierlijk zit te vervelen, vallen ineens alle kleuren weg. Alles is zwart, grijs en wit geworden. Anna en opa besluiten de kleuren terug te vinden en zo begint een opwindende ontdekkingstocht.

Bonusmateriaal:


Het ontstaan van...WAT?
'Het ontstaan van wit'...wat is dat precies? De personages, Opa en Anna, stellen zich aan je voor in dit filmpje, dat eigenlijk bedoeld is om je voor te bereiden op het bezoek aan deze voorstelling. 


Raad wat opa tekent!

De opa van Anna kan alles tekenen. Raad jij de tekening? Superleuke test voor kleuters, peuters én volwassenen die een grote glimlach op hun gezicht willen krijgen. 

Deze voorstelling is door technische problemen tijdelijk niet beschikbaar.

OSCAR'S HOOFD (51 minuten)
4+
Met Folmer Overdiep, Onno Roozen & Esther de Koning
Regie: Bas Zuijderland, Eindregie: Esther de Koning

Een vrolijke, wetenschappelijke slapstick. We zijn op bezoek in Oscar’s hoofd. Een controlekamer met knoppen, kasten, katrollen, lades, luikjes, lampen en: 2 broers! Zij wonen in het hoofd van Oscar. Zij zorgen ervoor dat Oscar kan zien, horen, ruiken en proeven. Ze laten hem praten, reageren en bewegen. Het is leuk werk. Belangrijk ook.  Eindelijk kun je eens zien hoe het werkt in je hoofd…..

Bonusmateriaal:


Een voorproefje van het hoofd

In deze trailer kun je een voorproefje bekijken van Oscar's Hoofd. Zo overtuig je jezelf ervan dat de voorstelling hartstikke leuk is en je hem ongetwijfeld hélemaal wilt kijken. 

WIM IS WEG (48 minuten)
4+ 
Met Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie: Bas Zuijderland


Een speciale kleuterversie van CSI, waarin inspecteur de Wit en inspecteur de Bruin zich bezig houden met de zaak 'Wim'. En al zijn de heren inspecteurs misschien niet altijd even slim, eensgezind en vastberaden, ze beloven het verdwenen jongetje Wim weer veilig thuis te brengen. Maar waar is Wim…?  Naar het beroemde gelijknamige Gouden Boekje 'WIM IS WEG'.

Bonusmateriaal:Even voorstellen...
Inspecteurs de Wit en de Bruin, de hoofdpersonages uit de voorstelling, stellen zichzelf én hun werkwijze op gepaste wijze aan jou voor...


De detective test
Als je de voorstelling hebt bekeken, kun je in dit filmpje checken of jij zelf ook een goeie speurneus zou zijn. Voor alle speurneuzen en kleine detectives de ultieme test! 

Familievoorstellingen (8+)

EXPEDITIE PETER PAN (60 minuten)
8+ 
Met Gijs Nollen, Folmer Overdiep, Lennart Monaster, Aafke Buringh & Anne Rats
Concept & regie: Inez Derksen

Vijf volwassenen worden gedropt in Nimmerland; ze zijn wel érg ver van hun verbeeldingskracht afgedwaald. Peter Pan is er als onzichtbare gastheer. Het wordt het avontuur van hun leven....

Van strak in het pak tot blootvoets en buiten zinnen. Met stropdassen als indianenveren blazen de personages vol plezier hun grote dromen nieuw leven in, en komen los van de grond. Beeld, muziek, zang, dans, special effects. Op het puntje van je stoel stuiter je mee met de ene na de andere verrassing. Peter Pan heeft alle trucs in petto om deze verstokte volwassenen eens flink af te stoffen. De voorstelling is heel herkenbaar voor wie wel eens met volwassenen te maken heeft, er zelf een is of er een wil worden!

> Genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016

Bonusmateriaal:


Het klassieke verhaal...hoe ging het ook alweer? 
Even een opfrisser nodig voordat je de voorstelling bekijkt? Bekijk hier hoe het klassieke verhaal van Peter Pan ook alweer ging. Dan weet je alvast wat je niet in de voorstelling terug gaat zien ;-)


Op zoek naar Peter
De acteurs gaan op zoek naar Peter Pan. Waar is hij en waarom is hij niet zichtbaar in de voorstelling? Regisseur Inez Derksen vertelt waarom én stelt jou een belangrijke vraag die je helpt met het najagen van je eigen droom! 

Auf Deutsch & In English
Mocht je deze voorstelling in een andere taal willen zien: we hebben bij onze Duitse en Engelstalige tournee ook wel eens een camera neergezet. Alleen in tijden van corona mag je stiekem meekijken. ;-)

Klik hier voor Expedition Peter Pan - Auf Deutsch
Klik hier voor The Peter Pan Experience - In English

GEWOON HELD (60 minuten)
8+ 
Met Kiki van Aubel, Aafke Buringh, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie & concept: Lennart Monaster, naar een idee van Inez Derksen

Een energieke en kleurrijke voorstelling, waarin vier superhelden al hun megakrachten en superskills van zich afschudden. Weg met die prestatiedruk! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Een uitdagende missie, die gepaard gaat met vliegen, springen, vallen en alle bravoure én verlegenheid die daarbij hoort.

Bonusmateriaal:


Ontmoet onze superhelden én ontdek je eigen superkracht
Heel goed om voor de voorstelling even te bekijken! De vier superhelden worden uitvoerig aan de tand gevoeld over zichzelf en hun superkrachten. Daarnaast wordt jij als kijker ook rechtstreeks aangesproken; wat kun jij heel goed? Kortom, wat is jouw superkracht?


Na de voorstelling: Heldengeheimen
Na de voorstelling is dit het ideale filmpje om te bekijken; ontdek meer over de stunts in de voorstelling, de thema's én de acteurs zelf. 

HET ONEINDIGE VERHAAL - deel 1 (58 minuten) / deel 2 (50 minuten)
7+
Met Ronald Armbrust, Benny Ceuppens, Kevin Hassing, Ron van Lente, Folmer Overdiep, Stefanie van Pelt, Ananda Puyk & Désirée Snackey
Regie: Inez Derksen

De Kleine Keizerin is doodziek en haar land Fantasië verdwijnt langzaam in het Niets. De jonge strijder Artréjoe zoekt een mensenkind dat Fantasië kan redden. En daarmee begint voor de dromer Bastiaan een spannend avontuur waarin al zijn fantasieën werkelijkheid worden. Maar als je alles krijgt wat je wenst, vergeet je dan niet te blijven wie je bent? De theaterversie van hét bekroonde kinderboek Het Oneindige Verhaal (The Neverending Story) is een adembenemende fantasiewereld op de planken vol dappere jonge krijgers, geluksdraken, weerwolven, reuzen, sfinxen en andere magische wezens. 

Bonusmateriaal:

Oneindige voorbereiding
Laaglandregisseur en artistiek leider vertelt over de totstandkoming van Het Oneindige Verhaal. Een voorstelling (7+) naar het beroemde boek van Michael Ende en de filmhit The Neverending Story.

JORIS & DE DRAKENTEMMERS (68 minuten)
8+ 
Met Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Regie & concept: Inez Derksen

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

Bonusmateriaal:De making-of
De acteurs en personages - die in deze voorstelling één zijn - stellen zich aan je voor en geven je een kijkje achter de schermen bij de voorbereiding op het drakenavontuur. 


De making-of, deel 2
Nog meer geheimen uit het decor zien? Check dan deze video - alleen aan te raden als je de voorstelling zelf bekeken hebt!

KING A (80 minuten)
8+
Met Lennart Monaster, Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Kim Berkenhagen & Christian Cadenbach
Regie & concept: Inez Derksen

De legende van Arthur begon ooit met een jongen die ervan droomde ridder te worden, maar plotseling koning der ridders, koning der koningen werd. Hoe stoer is het om ridder te zijn, maar hoe moeilijk om grote beloften waar te maken? Vijf acteurs wanen zich even ridder – met een missie – en brengen al spelend en vertellend het gedachtegoed van Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel tot leven.

Bonusmateriaal:


Wie, wat, waar gaat het over?

In minder dan 4 minuten vertellen de acteurs en de regisseur jou alles wat je moet weten voor je naar KING A gaat kijken. Super handig voor iedereen die het verhaal niet kent óf gewoon lekker in de stemming wilt komen!


Test de ridder in jezelf
Alleen voor echte ridders die de voorstelling van begin tot eind gekeken hebben: je krijgt drie duivelse dilemma's (moeilijke vragen om iets langer over na te denken) voorgeschoteld; alleen een echte ridder weet helemaal zelfverzekerd een keuze te maken. Durf jij het aan?

MEESTER VAN DE ZWARTE MOLEN (79 minuten)
8+
Met Sybrand van der Werf, Joris Erwich, Karlijn Hamer, Bob van der Leij & Jelle de Wit. 
Regie: Lise-Lott Kok, naar een idee van Inez Derksen

Naar het legendarische boek van Otfried Preussler (winnaar Europese Jeugdboekenprijs) en de film Krabat (2008). In dit muzikale verhaal ga je mee op reis met de weesjongen Krabat, die in zijn dromen wordt opgeroepen om naar de Zwarte Molen te komen. Gretig gaat hij op pad, maar dan blijkt de molenaar meester in de zwarte magie te zijn! Lukt het Krabat om de molenaar te verslaan?

Bonusmateriaal:

Een herfstig warmmakertje
Wie, wat, waar gaat het over? In dit herfstig warmmakertje bevraagt artistiek directeur Inez Derksen regisseur Lise-Lott Kok op haar inspiratie en plannen voor de voorstelling Meester van de Zwarte Molen. Een opwarmertje om te zien of de voorstelling iets voor jou is!

NU EVEN NIET! (48 minuten)
7+
Met Christian Cadenbach, Lennart Monaster & Gijs Nollen
Regie: Inez Derksen

Hannes is 8 jaar en hij houdt van patat. Hij heeft het niet gemakkelijk, want elke dag krijgt hij van zijn vader en moeder te horen hoe lief zijn zusje wel niet was. Hannes heeft zijn zusje nooit gekend. Toch is Hanna er altijd en overal. Zijn ouders zorgen ervoor dat Hanna niet vergeten wordt. Hoe kan je opboksen tegen een zus die een engel is? Een lichtvoetige, geestige theatervoorstelling over grote gevoelens, waarin drie acteurs tegelijkertijd Hannes spelen. 

Bonusmateriaal:


Top 4 tips voor aandacht

Wat kun je allemaal doen om aandacht te krijgen van je ouders? De 3 jongens die Hannes spelen vertellen het jou. Geen zorgen, ouders, je kind wordt er niet irritant van. Hopen we...;-) (P.S.: dit filmpje dateert uit 2012, de boodschap over Hyves mag je negeren...)


De kun-jij-stil-blijven-zitten-test
Dit filmpje geeft op de eerste plaats een kijkje achter de schermen bij de repetities van Nu even niet!, maar in het staartje van het filmpje zit bovendien ook nog een muzikale test om te zien hoe lang jij stil kunt blijven zitten. Hoe lang hou jij het vol, met je favoriete muziek in je oren?

Om 8 uur bij de ark (65 minuten)
7+
Met Laus Steenbeeke, Stijn Westenend, Lottie Hellingman & Herman Bolten. 
Regie: Inez Derksen

Een wonderbaarlijke voorstelling over ruziënde pinguïns, over een verstekeling aan boord van de Ark van Noach en over wáre vriendschap. Vanuit het aandoenlijke en verfrissende perspectief van drie pinguïns en een duif ‘stinkt’ deze voorstelling niet alleen naar vis, maar vooral naar komedie. Met veel humor, lichtheid en in meesterlijke gesprekjes komen grote vragen aan bod die alle ruimte laten voor zowel twijfel als rotsvast geloof.

Bonusmateriaal:

Klaar voor de Ark?
Ben je 7 jaar of ouder en wil je weten of deze voorstelling iets voor jou is? Bekijk dan deze trailer.  

RONJA DE ROVERSDOCHTER (96 minuten)
7+
Met Inez de Bruijn, Ferdi Stofmeel, Lotte Vogel, Sybrand van der Werf, Ron van Lente, Jeroen Windhorst, Mischa Ardon, Annemarie van Haren, Wouter van Oord & Lennart Monaster. 
Regie: Inez Derksen

Met 10 acteurs brengt Laaglandregisseur Inèz Derksen het beroemde boek van Astrid Lindgren al spelend en zingend tot leven. Ronja de Roversdochter is een smakelijk woeste, stoere èn hartverwarmende familievoorstelling. Vol dansende rovers, zingende vogel heksen, muzikale trollen, de geur van bos en een bijzonder kind om voor altijd in je hart te sluiten.

Bonusmateriaal:

Bij deze voorstelling is helaas geen bonusmateriaal beschikbaar. 

Ook super om te zien: