Wij zoeken een wakkere marketeer

Sta jij iedere ochtend op vol energie en goede ideeën?

Het Laagland zoekt een ondernemende en creatieve collega Marketing (0,8 fte) m/v/x

 

Over Het Laagland
Het Laagland maakt als professioneel theatergezelschap gericht op jongeren en kinderen al twintig jaar theater waar je van groeit. Vanuit onze thuisbasis het Toon Hermans Theater in Sittard-Geleen, touren onze voorstellingen langs theaterzalen door heel Nederland en ver daarbuiten. In Limburg spelen we ook op locatie, in de klas, de gymzaal, in onze eigen mobiele theatertrailer of vanuit onze maatschappelijke werking ook in de wijk. Onze missie is inclusief: we gunnen ieder kind, ieder mens de ervaring dat je ertoe doet en dat je gezien en gehoord wordt zoals je bent. Het Laagland wordt structureel ondersteund door OCW, Provincie Limburg en gemeente Sittard-Geleen. Ons gezelschap past de codes fair practice, cultural governance en diversiteit & inclusie actief toe. Vandaar ook dat we kandidaten die onze diversiteit met hun (bi)culturele achtergrond kunnen versterken, van harte uitnodigen te solliciteren.

Bij Het Laagland ben je in goed gezelschap. Er is veel vrijheid om je functie zelfstandig vorm te geven. We vormen een hecht team dat dagelijks samen luncht in onze huiskamer.

Ondernemende marketeer

De connectie met ons publiek, rechtstreeks of via de podia waar we optreden, staat sinds covid onder druk. We zoeken extra slagkracht om onze online zichtbaarheid uit te breiden en ons publieksbereik op nieuwe manieren te bevorderen. Ben jij die ambitieuze, ondernemende en creatieve collega die energie krijgt van deze uitdaging en voldoening haalt uit het werven van (nieuw) publiek en volle zalen?

Dit ga je doen:

 • Ontwikkelen, coördineren, uitvoeren en bewaken van marketingdeelplannen en campagnes voor de voorstellingen van Het Laagland.
 • Het proactief stimuleren van de kaartverkoop bij theaters of festivals waar voorstellingen van Het Laagland te zien zijn.
 • Het ontwikkelen van een contentplanning op basis van marketingplannen en deze uitvoeren op sociale media, nieuwsbrieven, pers/nieuwsberichten en website.
 • Het coördineren en analyseren van en anticiperen op online marketing, zoals Google Adwords en display campagnes.

Dit breng jij mee:

 • Je hebt een gedegen werkervaring als marketeer in een professionele organisatie.
 • Je hebt een vlotte pen en hebt kennis van SEO.
 • Je bent goed thuis in online marketing en werkt graag met nieuwe, online- en sociale media.
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld Communicatie, Media & Entertainment of Commerciële Economie (marketing management).
 • Affiniteit met de theatersector is een pré.
 • Je woont of komt graag in de regio Zuid-Limburg.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende baan in een inspirerende werkomgeving en een collegiaal team
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform CAO Toneel & Dans, schaal 6 (€ 2.530 tot € 3.995 bij fulltime functie)
 • Een jaarcontract met de intentie van een vast dienstverband

Contact
Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 22 juni aanstaande naar sollicitatie@hetlaagland.nl t.a.v. Simone Mager, algemeen directeur. Ga in je brief vooral in op een creatief marketingresultaat dat je hebt bereikt en waar je trots op bent.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Loes van Oort, coördinator Marketing, via loes@hetlaagland.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 4 & 5 juli aanstaande.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.