Info en inschrijven

Wat is Jong Laagland?

Wil jij acteur worden? Of ben je op zoek naar dé ultieme uitlaatklep? Kom dan spelen bij Jong Laagland, waar iedereen van 8 t/m 20 jaar het eigen speel- en maaktalent kan ontwikkelen. Dat doe je op je eigen tempo. Ervaring is niet nodig, alleen een flinke dosis enthousiasme en fantasie!

Bij Jong Laagland zit je dicht op het makersvuur en kom je in aanraking met allerlei vormen, stijlen en aspecten van theater. Samen met een professionele regisseur/theatermaker ga je in wekelijkse repetities aan de slag met het maken van twee kleine voorstellingen, gebaseerd op scripts van Laaglandvoorstellingen. Daarbij mag je je eigen ideeën inbrengen.

Uiteindelijk speel je samen met jouw groep in de grote zaal van het Toon Hermans Theater in Sittard tijdens een kerstpresentatie en de jaarlijkse eindpresentatie; Hoogwaterdag.

Quote Nannie Jong Laagland

Op de eerste rij

Als Jong Laaglander maak je volwaardig deel uit van professioneel jeugdtheatergezelschap Het Laagland. Dus je zit daarmee altijd op de eerste rij! Bij try-outs van Laaglandvoorstellingen ben je het allereerste publiek en word je mening zeer gewaardeerd en serieus genomen. En bij speciale theaterproducties zoals Theater na de Dam of locatievoorstellingen krijg je de kans om nog meer speelervaring op te doen.

Spelersgroepen en repetities

Jong Laagland bestaat uit drie spelersgroepen, ingedeeld naar leeftijd. Onze jongste groep (8 t/m 11 jaar) repeteert op maandagmiddag van 16:00 tot 17:30 uur. Onze middengroep (12 t/m 15 jaar) en oudste groep (16 t/m 20 jaar) repeteren op maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur. In de schoolvakantie wordt niet gerepeteerd.

Het nieuwe seizoen start op maandag 9 september 2024 en loopt tot en met 2 juni 2025. De repetitiekalender is hier te vinden.

Contributie

  • 8 t/m 11 jaar: € 325,-
  • 12 t/m 15 jaar: € 400,-
  • 16 t/m 20 jaar: € 400,-

Wij zijn aangesloten bij Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Zij zijn er voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Voor deze kinderen betalen zij het lesgeld of de contributie voor naschoolse activiteiten zoals streetdance, voetbal of theater les. Meer weten? Bezoek dan de website of doe een aanvraag.

Inschrijven

Inschrijven voor Jong Laagland kan door een e-mail te sturen naar Maartje Austen (maartje@hetlaagland.nl) met vermelding van de naam en de leeftijd van de speler. Maartje zal daarna contact met je opnemen. 

Eerst eens proberen of theater bij jou past? Dat kan met een gratis proefles! Hiervoor kun je contact opnemen met Artistiek Coördinator Jong Laagland Renée van de Schoor (renee@hetlaagland.nl).