Nieuws
‘Help, Helikopterouders!’ kanshebber Podiumkids Publieksprijs

Help, Helikopterouders! (8+) is genomineerd voor de Podiumkids Publieksprijs 2024! Afgelopen maanden heeft het publiek via de Podiumkids website hun stem uitgebracht. Daarbij bleek Help, Helikopterouders! een van de vijf publieksfavorieten van seizoen 2023/2024. Afgelopen maand is de negenkoppige Podiumkids Kinderjury in beraad gegaan om te bepalen wie er uiteindelijk met de prijs vandoor gaat. De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 september tijdens het Jeugdtheatergala 2024 in Theater de Krakeling in Amsterdam.

Vacature Jong Laagland

Theaterwerkplaats Jong Laagland zoekt een enthousiaste theatermaker die per 2 september komt repeteren met onze jongste groep. 

Positief advies van de Raad voor Cultuur

Machteld Beukema nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

ZuidZone heeft positieve impact in Geleen-Zuid

Bewoners die deelnemen aan het sociaal-artistieke project ZuidZone in Geleen-Zuid, voelen zich meer gehoord en gezien, zijn sterker betrokken bij hun wijk en beschikken over een groeiend zelfvertrouwen. Daarmee voldoet ZuidZone aan de doelstelling om de leefbaarheid en sociale cohesie binnen Geleen-Zuid te versterken. Dit blijkt uit het recent gepubliceerde onderzoek 'Je bent eigenlijk sterker dan je denkt', uitgevoerd door dr. Sarah Willard van Zuyd Hogeschool, vanuit de Werkplaats Sociaal Domein Zuyd. Binnen ZuidZone is een groep Laagland-makers actief in de wijk om samen met bewoners theater en andere kunstuitingen te maken en te presenteren. Het project is in 2021 ontstaan vanuit een partnerschap tussen theatergezelschap Het Laagland en woningcorporatie ZOwonen, met ondersteuning van onder meer het Fonds voor Cultuurparticipatie.