Nieuws
Theaterontmoeting 2019 strijkt neer in Venlo

De Theaterontmoeting, het workshopweekend voor toneelspelende jongeren van 12 t/m 18 jaar, strijkt op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 neer in Boshut Miquel Pro te Venlo. De tiende editie van het evenement, dat georganiseerd wordt door Het Laagland uit Sittard en Theaterschool Kumulus Maastricht, krijgt daarmee voor het eerst een zomerse ‘into-the-woods’ editie.

Het Laagland presenteert veelzijdige theatermix

In het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 presenteert het Laagland een speelse mix van theater, dans en muziek. De veelzijdige voorstellingen, die vanaf september 2019 in het theater te zien zijn, komen tot stand door slimme partnerships met diverse collegagezelschappen.

Saaiste schoolreis eindelijk voorbij

Vandaag spelen de acteurs de laatste klassenvoorstelling ‘De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum’ voor de middelbare scholieren van Havo4 van het Trevianum in Sittard. Acteurs Sebas van der Donk en Claire Hordijk namen 67 klassen in heel Limburg mee op reis naar the American Midwest. In totaal werden 1.600 leerlingen uit het voortgezet onderwijs bereikt met de voorstelling, die gaat over vertrouwen en kwetsbaar durven zijn.

Het Laagland duikt in mysterie van Selfkant

Het kreeg nog een staartje… is de titel van de voorstelling die dit jaar in Sittard te zien is tijdens Theater Na De Dam op zaterdag 4 mei om 21:00 uur. Voor het vijfde jaar op rij maakt Het Laagland een voorstelling op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Theatermaker Hendrik Kegels (o.a. WinterZone) duikt met zeven jongeren van 12-17 jaar in het zelden vertelde verhaal van de Nederlandse annexering van de Selfkant (1949-1963). Er wordt gespeeld op een bijzondere locatie die volgende week bekend wordt gemaakt. Gratis kaarten vanaf 18 mei via www.dedomijnen.nl.

Assepoesters Assepesters wordt betoverend familieconcert

Wat krijg je als meesterverteller Jacques Vriens een klassiek sprookje transformeert tot hedendaags verhaal, een groot orkest prachtige muziek van Prokofjev speelt, je 4 energieke acteurs van Het Laagland toevoegt én de regie laat doen door Joris Nassenstein en Laaglandregisseur Lennart Monaster? Een betoverend theatraal familieconcert voor iedereen van 5 tot 105 met de naam: Assepoesters Assepesters. Over exact één maand is de eerste voorstelling in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof.