Nieuws
Machteld Beukema nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

ZuidZone heeft positieve impact in Geleen-Zuid

Bewoners die deelnemen aan het sociaal-artistieke project ZuidZone in Geleen-Zuid, voelen zich meer gehoord en gezien, zijn sterker betrokken bij hun wijk en beschikken over een groeiend zelfvertrouwen. Daarmee voldoet ZuidZone aan de doelstelling om de leefbaarheid en sociale cohesie binnen Geleen-Zuid te versterken. Dit blijkt uit het recent gepubliceerde onderzoek 'Je bent eigenlijk sterker dan je denkt', uitgevoerd door dr. Sarah Willard van Zuyd Hogeschool, vanuit de Werkplaats Sociaal Domein Zuyd. Binnen ZuidZone is een groep Laagland-makers actief in de wijk om samen met bewoners theater en andere kunstuitingen te maken en te presenteren. Het project is in 2021 ontstaan vanuit een partnerschap tussen theatergezelschap Het Laagland en woningcorporatie ZOwonen, met ondersteuning van onder meer het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Hoogwaterdag 2024

Programma seizoen 2024/2025

Eindelijk is het zover, het programma voor het seizoen 2024/2025 is bekend! Tijdens de seizoenspresentatie in het Toon Hermans Theater op 14 mei werd het volledige theaterseizoen bekendgemaakt. Onze voorstellingen konden daarbij natuurlijk niet ontbreken!

TheaterTreffen 2 juni

Tijdens Theatertreffen gaan actieve theaterspelers tussen de 15 en 20 jaar aan de slag met uiteenlopende onderwerpen zoals tekstbeheersing, auditietraining en poppentheater. Iedere masterclass wordt gegeven door een theaterprofessional (zoals een theatermaker, acteur of regisseur) en is dé kans om andere theaterliefhebbers te ontmoeten en te leren van elkaar! Wij organiseren Theatertreffen samen met Theaterschool de Zuiderlingen en jongerenplatform Wiek. Op 2 juni kun je je inschrijven voor een masterclass door Noufri Bachdim en Pluck Venema van Studio Figur.