ZuidZone

ZuidZone

10 theatermakers trekken naar Geleen-Zuid. Vanuit een eigen makersflat met een herkenbare gele Laagland-voordeur ontmoeten theatermakers de bewoners, luisteren ze naar hun verhalen en wisselen uit wat hen onderscheidt én verbindt. Samen met de buurt bedenken en organiseren ze projecten met theater en muziek, maar soms ook met radio, fotografie, VR, beeldende kunst, tuinieren of koken. Vanuit deze diverse theatrale ontmoetingen gaan ze altijd voor de verbinding en verwondering die het gewone bijzonder maakt. Zo ontstaat wederzijds ruimte voor een verrijkte blik op (samen)leven en op je echt thuis voelen in je eigen buurt.

Hier brandt altijd licht

Één van de initiatieven die ZuidZone voortbrengt is de podcast 'Hier brandt altijd licht' van Sebas van der Donk en Karlijn van Kruchten. 

Welkom in onze flat, Een flat van 12 hoog en 13 huiskamers breed midden in Geleen-Zuid. In de podcast (radioshow) ‘Hier brandt altijd licht’ nemen Karlijn en Sebas je mee in de wijk Geleen- Zuid. Vanuit de Wagenaarflat 62 ontmoeten Karlijn en Sebas hun buurtgenoten. Van theezakjes vragen, tot levensverhalen, Van verwelkoming tot afscheid. Met de microfoon in de hand gaan ze de straat op om de buurt beter te leren kennen. Want een goede buur is beter dan een verre vriend. 

Beluister aflevering 1:

Beluister aflevering 2: