Nieuws
Jeugdgezelschappen winnen 50.000 euro aan buitenreclame

De professionele jeugdgezelschappen van Nederland, die theater, dans en muziek op de planken brengen, hebben gezamenlijk het Centercom Subsidiefonds gewonnen. De prijs is een landelijke buitenreclamecampagne ter waarde van € 50.000,00. Deze werd op Prinsjesdag, dinsdag 18 september, door Centercom in het ´gouden koffertje´ aan de marketeers van de jeugdgezelschappen uitgereikt in Theater De Krakeling in Amsterdam. De campagne van de jeugdgezelschappen start vanaf november 2018, duurt een jaar en is in circa 70 steden te zien. Het doel van de campagne is gezinnen te stimuleren naar het theater te gaan.

Theaterontmoeting 2018 in totaal nieuwe opzet

Het Laagland en Kumulus organiseren op 27 & 28 oktober een super theaterweekend op de Theaterboerderij in Baexem. Gesteund door de Provincie Limburg hebben we een exclusief aanbod samengesteld voor 25 spelers tussen de 12 & 18 jaar. Je hoeft niet lid te zijn van een jeugdtheaterschool of toneelvereniging, als je maar graag toneel speelt en theater maakt!

Prijs van de Kritiek gewonnen

De negen professionele jeugdtheatergezelschappen in Nederland, waaronder ook Het Laagland in Sittard-Geleen, krijgen de ‘Prijs van de Kritiek 2018’. De Kring van Nederlandse Theatercritici (KNT) looft deze prijs uit aan de jeugdtheatergezelschappen ‘voor de unieke, veelzijdige vormen van theater die zij brengen voor jonge kijkers’.

Theater kijken...zo doe je dat!

Deze maand lanceerde Het Laagland een filmpje met twee 6-jarigen in de hoofdrol. Belle & Juul weten als geen ander hoe je je in het theater moet gedragen. Deze 'theaterkijkcode', vooral bedoeld voor kinderen die voor het eerst naar het theater gaan, onderging een golf van enthousiaste reacties op social media.

Het Laagland naar prestigieus internationaal jeugdfestival Edinburgh

Het Laagland speelt begin juni vijf keer op het prestigieuze Edinburgh International Children’s Festival in Schotland met de voorstelling Expedition Peter Pan (Expeditie Peter Pan). De organisatie van het festival selecteerde Expeditie Peter Pan voor het programma als één van de internationale theater- en dansvoorstellingen uit de topklasse. Het festival staat in de theaterwereld bekend als top of the bill van de Europese jeugdtheaterfestivals. Expeditie Peter Pan is gemaakt door Laaglandregisseur en artistiek leider Inèz Derksen, in coproductie met Junges Ensemble Stuttgart (DE).