Nieuws
Update Artist(s) in School Judith en Rajja

Judith Westbroek en Rajja Gomez Iglesias zijn nu zeven maanden als Artist in School actief op het Graaf Huyn College in Geleen. In deze eerste helft van dit projectjaar hebben ze veel over de school, de leerlingen waar ze dagelijks mee werken én over zichzelf geleerd. Het wordt steeds duidelijker voor beide theatermakers wat hun eigen werkwijze is, wat ze aan die werkwijze willen verbeteren en welke leerlingen ze willen aanspreken. Een proces van vallen en opstaan waar het duo zich moedig en met veel plezier in beweegt. Hoog tijd om Judith en Rajja te vragen hoe zij hun eerste half jaar als Artist in School hebben ervaren.

Theatergezelschappen in actie voor kinderen in Gaza

Gezocht: Hoofd Productie met helikopterview

Film Reuzepas

Sinds 2020 zetten wij onze theatrale groeikracht in binnen de wijk Geleen-Zuid met het project ZuidZone. Zo hebben wij ook regelmatig contact met basisschool Reuzepas, die onze theatermakers met open armen ontvangen voor workshops en projecten. Makers Mayke Roels en Bas Opgenoorth hebben samen met groep 8 en hun leraren Donny, Kenneth en Stephy een bijzonder project georganiseerd in januari 2024. Zij maakten een 20 minuten-durende film gebaseerd op scènes bedacht door de leerlingen. Een manier om elkaar écht te leren kennen. Waddah (12): “Ik heb geleerd hoe je met elkaar kan discussiëren, dat je je mening mag delen, samen te werken, elkaar te begrijpen én in jezelf te geloven.”

Gloednieuw familietheaterfestival PLUUSJ

Op 25 februari aanstaande vindt in het Toon Hermans Theater te Sittard de eerste editie plaats van familietheaterfestival PLUUSJ. Deze toevoeging aan het rijke Limburgse jeugdtheaterlandschap is een initiatief van PLT in samenwerking met Het Laagland. Naast de vier prachtige voorstellingen die deze dag te bezoeken zijn worden er ook tal van leuke randactiviteiten georganiseerd. Het hele Toon Hermans Theater komt tot leven tijdens deze leukste zondag van het jaar.