Nieuws
Kind-presentatoren gezocht voor speciale film over muziek

Samen met philharmonie zuidnederland zoeken wij kinderen van 9 t/m 12 jaar die co-presentator willen zijn in een speciale film over muziek. Samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira en met musici uit het orkest gaan kinderen op onderzoek uit! Want wat is dat eigenlijk, een orkest? En waarom zijn er zoveel violen? Aanmelden kan tot en met 11 april.

Spelers gezocht voor Theater Na De Dam

Ondanks de huidige tijd waarin we leven, of misschien wel juist daarom, maakt Het Laagland ook dit jaar een locatietheatervoorstelling op de avond van de Nationale Dodenherdenking tijdens Theater Na De Dam. Met inachtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen wordt live op locatie gespeeld. Publiek kijkt mee via een livestream óf is er, in kleinere aantallen, toch bij. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, en wil jij 8 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei? Dan zoeken we jou!

Digitaal lespakket 'Vreemde Eend in de klas'

SALLY Dansgezelschap Maastricht, theatergezelschap Het Laagland en Kaleidoscoop slaan de handen ineen. Nu de basisscholen weer open zijn, bieden zij een op maat gemaakt digitaal lessenpakket aan voor groep 1 t/m 4. Het theater- en danspakket ‘Vreemde Eend in de klas’ is gepresenteerd op woensdag 10 februari, tijdens de online conferentie ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie en is verkrijgbaar sinds 15 februari.

Geen première voor Pippi Powerrrrr

Na een periode van hopen, meebewegen en duimen dat het toch nog zou kunnen, hebben we nu de lastige knoop doorgehakt: helaas gaat onze tourneevoorstelling 'Pippi Powerrrrr' dit seizoen niet meer in première. Op de theatervloer zetten we nu nog even alles op alles om deze energieke power-parel zorgvuldig te bewaren en vast te leggen. Op dit moment is het te onzeker of we binnen nu en twee maanden alsnog in première kunnen gaan en we gunnen deze mooie productie volle zalen. Daarom is besloten de voorstelling te verplaatsen naar het theaterseizoen 2022-2023.

Het Laagland viert twintigjarig jubileum

Vandaag vieren we een klein feestje! Twintig jaar geleden, op 26 januari 2001, ging onze allereerste voorstelling met de toepasselijke titel ‘De Vuurdoop’ in première. Twee decennia later is Het Laagland ruim 150 tournees, festivals en locatieprojecten verder. We vieren ‘ondanks alles’ in 2021 ons twintigjarig bestaan als jeugdtheatergezelschap. Zonder groots jubileumfeest, maar met een rugzak vol theaterherinneringen waar inmiddels een hele generatie publiek mee is opgegroeid. En zodra het dit jaar weer kan en mag, zijn wij er met nieuw theater waar je van groeit.