Nieuws
Sollicitatietermijn gesloten / Vacature: Matchmaker Het Laagland

Wij zoeken een verbinder en bruggenbouwer in het sociale domein.

WijkZone #2 in Venlo

Onder de noemer ‘Wortels op wielen’ is in Venlo de tweede editie van het sociaal-artistieke project WijkZone van start gegaan. WijkZone is een initiatief van theatergezelschap Het Laagland en talentonwikkelingsorganisatie VIA ZUID om podiumkunst te maken en te presenteren met én voor een publiek dat gewoonlijk niet zo snel in het theater komt. Daarbij gaan jonge podiumkunstenaars de verbinding aan met wijkbewoners en hun leefomgeving. De theatrale presentatie aan het eind is specifiek geënt op de betreffende wijk en met actieve participatie van bewoners.

(Bijna) Alles komt goed / Malou en Inez in gesprek

(BIJNA) ALLES KOMT GOED is in september te zien tijdens Festival Musica Sacra Maastricht. Deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo wordt op dit moment geschreven door Malou De Roy van Zuydewijn. Zij baseert haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. De even kwetsbare als veerkrachtige vertelling wordt geregisseerd door Inez Derksen. De thematiek van de voorstelling, in combinatie met de uitbraak van corona en alle gevolgen van dien, heeft de afgelopen maanden indringende gesprekken tussen schrijver en regisseur opgeleverd. Malou en Inez in gesprek over het schrijf- en maakproces van (Bijna) Alles komt goed. Foto Malou de Roy van Zuydewijn: Saffron Pape Foto Inez Derksen: Joost Milde

(Bijna) Alles komt goed / Fleur over operaties in coronatijd

Malou de Roy van Zuydewijn schrijft op dit moment aan de voorstelling (BIJNA) ALLES KOMT GOED, die in september te zien is bij Festival Musica Sacra in Maastricht. De tekst van deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo baseert Malou op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Ze heeft de kinderen opnieuw gesproken over hoe zij deze coronatijd beleven. Ze interviewt Fleur, die het Syndroom van McCune Albright heeft en voor wie het spannende tijden zijn. Gaat een belangrijke operatie wel door in deze corana-crisis?

Raad voor Cultuur geeft positief advies over Het Laagland

Eens in de vier jaar adviseert de Raad voor Cultuur over de toekenning van rijkssubsidies aan culturele instellingen. Op 4 juni bleek Het Laagland, na de eerdere uitstekende beoordeling door Cultuurtank Limburg, positief beoordeeld door de Raad voor Cultuur. Hierdoor krijgt ons gezelschap opnieuw landelijke steun voor de plannen in 2021-2024.