Nieuws
Herinneringen gezocht over/uit de Wagenaar- & Pijperflat in Geleen-Zuid

Het Sterrehuis genomineerd voor Toneelschrijfprijs 2023

Het Sterrehuis, een theatertekst van Laagland-huisschrijver Annet Bremen, is genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2023. De jury, onder voorzitterschap van Els Van Steenberghe, selecteerde Het Sterrehuis als één van de beste vier theaterteksten die in het afgelopen jaar in première gingen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het TheaterFestival op 15 september 2023 in de Kaaistudio’s in Brussel.

Eerste editie Keti Koti-viering in Sittard-Geleen

Op 1 juli wordt in Sittard-Geleen, net als op veel andere plaatsen in Nederland, Suriname en het Antilliaanse en Caribische gebied, de afschaffing van de slavernij per 1 juli 1863 herdacht en gevierd. Deze dag wordt in de Surinaamse gemeenschap Keti Koti genoemd en staat bij Antillianen bekend als 'Kadena Kibrá', wat beide ‘verbroken ketenen’ betekent. In andere delen van de wereld wordt deze dag ook wel 'Emancipation Day' genoemd. Het Laagland en theatermaker/actrice Nina-Elisa Euson organiseren samen een theatrale samenkomst in opmaat naar jaarlijkse aandacht voor deze bijzondere dag in Sittard-Geleen. Tijdens deze pilot delen inwoners van Sittard-Geleen met een Surinaamse, Antilliaanse of Caribische achtergrond persoonlijke anekdotes; verhalen over identiteit, hoe het is om als persoon van kleur in Limburg te wonen, het verleden en het belang van Keti Koti.

Caroline Mgata wint Zilveren Krekel voor PIPPIPOWERRRRR

Caroline Mgata heeft een Zilveren Krekel in de wacht gesleept in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’voor haar performance in de voorstelling PIPPIPOWERRRRR. Met het behalen van deze prijs is de actrice automatisch genomineerd voor de Gouden Krekel, de prestigieuze Nederlandse Jeugdtheaterprijs die wordt uitgereikt op 17 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Publieksprijs voor 'Met Zonder Ballen - de film'