Nieuws
Virtual reality project tegen eenzaamheid onder jongeren in Geleen

In de meivakantie kunnen jongeren in Geleen meedoen aan een bijzondere virtual reality-ervaring: Monologues for Nothing. Speciaal voor iedereen die de muren op zich af voelt komen als gevolg van de lockdown. Met een VR-bril komen de deelnemers terecht in een virtuele wereld. In een magische vlucht zweven ze boven locaties in Geleen-Zuid en komen ze vervolgens in de wolken terecht. Hier liggen boodschappen van andere jongeren opgeslagen en mogen ze zelf ook een ‘wolkenbericht’ achterlaten. Hiermee biedt het project een vlucht uit de eenzaamheid en verveling in deze coronatijd.

Vreemde Eend wordt TV-serie bij EO/Zappelin

De succesvolle voorstelling Vreemde Eend van SALLY Dansgezelschap Maastricht en jeugdtheater-gezelschap Het Laagland wordt een televisieserie. De speelse mix van dans en theater is vanaf zondag 20 juni te bekijken als 6-delige kleuterserie bij de EO op Zappelin.

Kind-presentatoren gezocht voor speciale film over muziek

Samen met philharmonie zuidnederland zoeken wij kinderen van 9 t/m 12 jaar die co-presentator willen zijn in een speciale film over muziek. Samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira en met musici uit het orkest gaan kinderen op onderzoek uit! Want wat is dat eigenlijk, een orkest? En waarom zijn er zoveel violen? Aanmelden kan tot en met 11 april.

Spelers gezocht voor Theater Na De Dam

Ondanks de huidige tijd waarin we leven, of misschien wel juist daarom, maakt Het Laagland ook dit jaar een locatietheatervoorstelling op de avond van de Nationale Dodenherdenking tijdens Theater Na De Dam. Met inachtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen wordt live op locatie gespeeld. Publiek kijkt mee via een livestream óf is er, in kleinere aantallen, toch bij. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, en wil jij 8 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei? Dan zoeken we jou!

Digitaal lespakket 'Vreemde Eend in de klas'

SALLY Dansgezelschap Maastricht, theatergezelschap Het Laagland en Kaleidoscoop slaan de handen ineen. Nu de basisscholen weer open zijn, bieden zij een op maat gemaakt digitaal lessenpakket aan voor groep 1 t/m 4. Het theater- en danspakket ‘Vreemde Eend in de klas’ is gepresenteerd op woensdag 10 februari, tijdens de online conferentie ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie en is verkrijgbaar sinds 15 februari.