Nieuws
Saaiste schoolreis eindelijk voorbij

Vandaag spelen de acteurs de laatste klassenvoorstelling ‘De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum’ voor de middelbare scholieren van Havo4 van het Trevianum in Sittard. Acteurs Sebas van der Donk en Claire Hordijk namen 67 klassen in heel Limburg mee op reis naar the American Midwest. In totaal werden 1.600 leerlingen uit het voortgezet onderwijs bereikt met de voorstelling, die gaat over vertrouwen en kwetsbaar durven zijn.

Het Laagland duikt in mysterie van Selfkant

Het kreeg nog een staartje… is de titel van de voorstelling die dit jaar in Sittard te zien is tijdens Theater Na De Dam op zaterdag 4 mei om 21:00 uur. Voor het vijfde jaar op rij maakt Het Laagland een voorstelling op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Theatermaker Hendrik Kegels (o.a. WinterZone) duikt met zeven jongeren van 12-17 jaar in het zelden vertelde verhaal van de Nederlandse annexering van de Selfkant (1949-1963). Er wordt gespeeld op een bijzondere locatie die volgende week bekend wordt gemaakt. Gratis kaarten vanaf 18 mei via www.dedomijnen.nl.

Assepoesters Assepesters wordt betoverend familieconcert

Wat krijg je als meesterverteller Jacques Vriens een klassiek sprookje transformeert tot hedendaags verhaal, een groot orkest prachtige muziek van Prokofjev speelt, je 4 energieke acteurs van Het Laagland toevoegt én de regie laat doen door Joris Nassenstein en Laaglandregisseur Lennart Monaster? Een betoverend theatraal familieconcert voor iedereen van 5 tot 105 met de naam: Assepoesters Assepesters. Over exact één maand is de eerste voorstelling in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof.

Acteurs gezocht voor Theater Na De Dam

In het kader van Theater Na De Dam maakt Het Laagland op de avond van de Nationale Dodenherdenking een bijzondere locatietheatervoorstelling, waarvoor wij op zoek zijn naar ca. 6 jonge spelers. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, heb je toneel/theaterervaring en wil jij 5 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei? Dan zoeken we jou!

Het Laagland schittert op festivals in Ierland en Zwitserland

Het internationale succes van Het Laagland zet zich voort in het Ierse Belfast. Op 12 en 13 maart speelt Het Laagland de voorstelling Expedition Peter Pan drie keer op het Belfast Children’s Festival ‘Young At Art’. Het festival is één van de grootste jeugdfestivals van Ierland en het Verenigd Koninkrijk en trekt meer dan 31.000 bezoekers. De festivalorganisatie kondigt Expedition Peter Pan aan als de “high-energy, quirky final show of the festival: a wild adventure of imagination, hilarious surprises, and rediscovery of the child in all of us.” Daarna schakelt de cast over naar het Duits en reist ze af naar Zürich op 13 en 14 juni voor vier voorstellingen op het festival ‘Blickfelder’. Expedition Peter Pan is gemaakt door artistiek directeur en regisseur Inèz Derksen, in coproductie met Junges Ensemble Stuttgart (DE).