Nieuws
Inèz Derksen ontvangt koninklijke onderscheiding

Artistiek directeur en regisseur van jeugdtheatergezelschap Het Laagland, Inèz Derksen, heeft dinsdagochtend 26 april 2016 een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen door Sjraar Cox, burgemeester van Sittard-Geleen. De 48-jarige theatermaakster werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze onderscheiding vanwege haar uitzonderlijke vermogen om kinderen en jongeren aan te spreken met energiek theater dat vanaf het podium meerdere generaties verbindt, inspireert en uitdaagt. Het Laagland, als huisgezelschap gevestigd in de Schouwburg De Domijnen, viert dit jaar haar 15-jarige bestaan en werd mede opgericht door Derksen. Burgemeester Sjraar Cox over Derksen: “Niet voor niets sleept zij diverse prijzen in de wacht, zoals voor de voorstelling King A over Arthur die ervan droomde ridder te worden. Zelf wordt Inèz Derksen nu volkomen terecht ook een echte ridder.”

Bezoek voor Beer wint Zilveren Krekel

De familievoorstelling Bezoek voor Beer (4+) van Jeugdtheatergezelschap Het Laagland uit Sittard heeft een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’ in de wacht gesleept. Met het behalen van deze prijs is de voorstelling automatisch genomineerd voor de Gouden Krekel, een prestigieuze Nederlandse Jeugdtheaterprijs die uitgereikt wordt op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Peter Pan goes International

De alom geprezen productie EXPEDITIE PETER PAN mag op belangstelling rekenen van internationale programmeurs. De familievoorstelling is dit voorjaar op verschillende theaterfestivals én in theaters in Duitsland en Frankrijk te zien.

Telekids bezoekt Expeditie Peter Pan

RTL Telekids was onlangs te gast bij onze voorstelling EXPEDITIE PETER PAN. Een kinderjury, vergezeld door presentatrice Keet!, beoordeelde de voorstelling.

Uitreiking leergang Leiderschap in Cultuur

Minister overhandigt Simone Mager het certificaat 'Leiderschap in Cultuur'