Nieuws
(Bijna) Alles komt goed / Sam over omgaan met verveling

(BIJNA) ALLES KOMT GOED is in september te zien bij Festival Musica Sacra in Maastricht. Deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo wordt op dit moment geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn. Zij baseert haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Malou heeft de kinderen opnieuw gesproken over hoe zij deze coronatijd beleven. Ze interviewt Sam, die taaislijmziekte heeft en expert is in omgaan met thuiszitten terwijl je leuke dingen wil doen.

(Bijna) Alles komt goed / Sara en Ranim over coeliakie in coranatijd

(BIJNA) ALLES KOMT GOED is in september te zien bij Festival Musica Sacra in Maastricht. Deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo wordt op dit moment geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn. Zij baseert haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Malou heeft de kinderen opnieuw gesproken over hoe zij deze coronatijd beleven. Ze interviewt de zusjes Sara (12) en Ranim (8), die allebei coeliakie hebben én meedoen aan de ramadan.

Fons Dejong van Musica Sacra over (Bijna) Alles komt goed

Soms blijken voorstellingen die al in voorbereiding zijn opeens actueler dan ooit. (BIJNA) ALLES KOMT GOED is er zo een. Een intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo op basis van interviews met kinderen met een chronische ziekte, die Het Laagland ontwikkelt in samenwerking met Festival Musica Sacra dat plaatsvindt in september in Maastricht. Kinderen die ziek zijn weten als geen ander hoe het is om niet alles in eigen hand te hebben en zijn experts in het aanvaarden hiervan. Fons Dejong, projectleider van Musica Sacra licht toe waarom deze voorstelling naadloos past bij het thema van dit jaar, ‘aanvaarding en berusting’.

Podcast Theater Na De Dam nu online

Radio Anders is een podcast over het leven van Maria Andres en Trudy Habets, twee Limburgse bevrijdingskinderen met een zwarte Amerikaanse soldaat als biologische vader. Zij zijn de eersten met een afwijkende huidskleur in het witte katholieke Limburg. Hoe was het voor hen om hier op te groeien en hoe reageren de jongeren van nu op hun verhaal?

Videodagboek Kiki & Sebas met wekelijkse update

Met dit videodagboek houden acteurs Kiki van Aubel en Sebas van der Donk iedere dag contact, omdat ze even niet kunnen spelen. Ze stellen elkaar wezenlijke vragen die hen nu bezighouden. Hoe ziet hun dag eruit nu ze niet kunnen spelen in de klassenvoorstelling 'App je even voor mij'. Een zoektocht naar hun onzekerheden, angsten, momenten van hoop en positiviteit waar we onszelf vast in zullen herkennen deze dagen...