Nieuws
Terug naar toen

Twee oer-Limburgse familievoorstellingen in Jaar van de Mijnen 2015

Fris Laaglandbloed

We zijn verheugd te kunnen melden dat per 1 september 2015 Simone Mager is benoemd tot Algemeen Directeur.

VIA ZUID heeft een nieuwe Talentenmaker

De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA ZUID ziet in Jackie Smeets de persoon die in staat is om jong podiumtalent - op gebied van theater, dans en performancekunst - te verbinden met partners binnen én buiten de culturele infrastructuur. Zij wordt daarin ondersteund door Karin van Leeuwen, die onder meer de zakelijke en financieel-organisatorische zaken onder haar hoede neemt.

Klasse Theater lanceert nieuw educatief aanbod

Vanaf januari 2016 testen vijf Nederlandse jeugdgezelschappen hun nieuwe educatieve concepten, die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, bij het onderwijs. De educatieve concepten zijn het resultaat van het project Klasse Theater, waarin de jeugdgezelschappen Het Laagland, de Stilte, Holland Opera, Het Houten Huis en Kwatta samenwerken.

Lotte Lohrengel directeur Noorderlingen

Lotte Lohrengel (1980) wordt vanaf mei de nieuwe directeur van theatervooropleiding De Noorderlingen in Groningen. Ze is de opvolger van Koen Jantzen, die er elf jaar directeur was. Lohrengel is al geruime tijd aan de vooropleiding verbonden.