Nieuws
Klasse Theater Uitjes succesvol

Kansen zien in het gesnoeide cultuurlandschap en die ook daadkrachtig aangrijpen, dat kenmerkt de vijf samenwerkingspartners in het project Klasse Theater Uitjes. De afgelopen twee jaar wisten ze hun gezamenlijke publieksbereik te vergroten met 10.000 jeugdige podiumkunstbezoekers. Voor 2015 staat het bijdragen aan de K van ‘kwaliteit’ in het landelijke programma ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ op de agenda. In het cultuurveld gonst het al van de nieuwsgierigheid naar de ups en downs van Klasse Theater Uitjes. Wie wil weten hoe de toekomstplannen bijdragen aan de innovatie van de culturele sector moet 29 april vrijhouden als ‘must-attend’ netwerkdag in het Grand Theatre in Groningen.

MADNESS slaat toe

Ook dit jaar is het Nieuw Laaglands Peil (NLP), onze jongerenproductiegroep weer gelukt, om een geheel nieuwe voorstelling te creëren. Het resultaat van 2014 is ‘MADNESS’: een mimevoorstelling over de waan van alle dag - en vóóral hoe je die kunt doorbreken. De voorstellingen zijn op vrijdag 25 april (20:00 uur) en zondag 27 april (14:30 & 20:00 uur).

GEHEIM ZKT. EIGENAAR

Verborgen verhalen Verloren schatten Onontdekte plekken Diep verstopte gedachten Stiekeme ontmoetingen Het leven zit vol geheimen. Die kun je een tijd lang voor jezelf houden, maar er zijn geheimen die gehoord móeten worden.

Schot in de roos

De voorstelling ‘ROBIN HOOD – Vandaag kunnen we helden zijn’ ging afgelopen zondag 16 februari in première en heeft de eerste recensies binnen. Een greep uit enkele quotes:

FutureXpress in première

Aanstaande maandag is het zover: de première van FutureXpress. Een rondrijdende theatervoorstelling over het maken van je eigen toekomst, over de oneindigheid van ontdekken, over denken en doen. Over groot worden én zijn in Limburg en de wijde wereld niet zo ver van hier…