Nieuws
TLNT met 'Nu weten we alles' te zien op 14 april

'Nu weten we alles' is een voorstelling gemaakt door enthousiaste en gedreven jongeren (14+), o.a. afkomstig van Jeugd- en Jongerentheater LEF en Theaterwerkplaats Jong Laagland. Deze talentvolle jongeren uit Sittard-Geleen vormen samen de tweedejaars spelersgroep van TLNT, ofwel TLNT 2. Het is voor het eerst in het 3-jarige project dat jongeren van verschillende theaterscholen samen in één voorstelling te zien zijn. Afstuderend regisseur Celine Daemen doet de regie van deze eigenzinnige theaterproductie.

Flikflak zorgt voor wervelwind bij brugklassers in Sittard-Geleen

Het Laagland en VIA ZUID toeren in maart en april 2018 met de theatertruck langs de middelbare scholen het Trevianum, het Graaf Huyn College en het DaCapo College in Sittard-Geleen. Maar liefst 15 keer zal de voorstelling Flikflak worden gespeeld, waardoor ongeveer 750 brugklassers worden meegenomen in een intieme theaterbelevenis over prestatiedrang.

Nu te bestellen: JORIS & DE DRAKENTEMMERS op luister-CD

Wat gebeurt er als je vijf Drakentemmers samen in een kelder zet met één microfoon? In de donkerste krochten hebben onze acteurs hun draken getemd tijdens de opname van "Stemmen in je kop", de enige echte luister-CD van JORIS & DE DRAKENTEMMERS. Zet je koptelefoon op, spits je oren en dompel je onder in de drakenverhalen en nummers uit de voorstelling, aangevuld met gloednieuwe drakenzaken.

Maart = lekker Laaglandse familiemaand

In de maand maart pakt Het Laagland weer lekker uit op de thuisbasis in Sittard. Terwijl De Kleine Cowboy door Nederland en België toert, komt JORIS & DE DRAKENTEMMERS op vrijdag 9 maart voor de allerlaatste voorstelling in Limburg terug naar Sittard. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je op 18 maart terecht voor een relaxte workshopmiddag bij het gratis Lekker Laaglands.

Saaiste schoolreis in De Limburger

Acteurs Kiki van Aubel & Bart Bijnens vertellen in De Limburger over spelen op de middelbare school; op dit moment spelen zij in 'De saaiste schoolreis uit de geschiedenis van het universum' - een verhitte roadtrip door onzekerheid en vertrouwen.