Nieuws
(Bijna) Alles komt goed / Fleur over operaties in coronatijd

Malou de Roy van Zuydewijn schrijft op dit moment aan de voorstelling (BIJNA) ALLES KOMT GOED, die in september te zien is bij Festival Musica Sacra in Maastricht. De tekst van deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo baseert Malou op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Ze heeft de kinderen opnieuw gesproken over hoe zij deze coronatijd beleven. Ze interviewt Fleur, die het Syndroom van McCune Albright heeft en voor wie het spannende tijden zijn. Gaat een belangrijke operatie wel door in deze corana-crisis?

Raad voor Cultuur geeft positief advies over Het Laagland

Eens in de vier jaar adviseert de Raad voor Cultuur over de toekenning van rijkssubsidies aan culturele instellingen. Op 4 juni bleek Het Laagland, na de eerdere uitstekende beoordeling door Cultuurtank Limburg, positief beoordeeld door de Raad voor Cultuur. Hierdoor krijgt ons gezelschap opnieuw landelijke steun voor de plannen in 2021-2024.

(Bijna) Alles komt goed / Sam over omgaan met verveling

(BIJNA) ALLES KOMT GOED is in september te zien bij Festival Musica Sacra in Maastricht. Deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo wordt op dit moment geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn. Zij baseert haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Malou heeft de kinderen opnieuw gesproken over hoe zij deze coronatijd beleven. Ze interviewt Sam, die taaislijmziekte heeft en expert is in omgaan met thuiszitten terwijl je leuke dingen wil doen.

(Bijna) Alles komt goed / Sara en Ranim over coeliakie in coranatijd

(BIJNA) ALLES KOMT GOED is in september te zien bij Festival Musica Sacra in Maastricht. Deze intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo wordt op dit moment geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn. Zij baseert haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Malou heeft de kinderen opnieuw gesproken over hoe zij deze coronatijd beleven. Ze interviewt de zusjes Sara (12) en Ranim (8), die allebei coeliakie hebben én meedoen aan de ramadan.

Fons Dejong van Musica Sacra over (Bijna) Alles komt goed

Soms blijken voorstellingen die al in voorbereiding zijn opeens actueler dan ooit. (BIJNA) ALLES KOMT GOED is er zo een. Een intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo op basis van interviews met kinderen met een chronische ziekte, die Het Laagland ontwikkelt in samenwerking met Festival Musica Sacra dat plaatsvindt in september in Maastricht. Kinderen die ziek zijn weten als geen ander hoe het is om niet alles in eigen hand te hebben en zijn experts in het aanvaarden hiervan. Fons Dejong, projectleider van Musica Sacra licht toe waarom deze voorstelling naadloos past bij het thema van dit jaar, ‘aanvaarding en berusting’.