Nieuws
Help, Helikopterouders! (8+) doet mee aan de Podiumkids Publieksprijs

Artist in School 2.0

Sinds de start van dit schooljaar zijn twee nieuwe theatermakers Artist in School op het Graaf Huyn College in Geleen-Zuid. Judith Westbroek en Rajja Gomez Iglesias hebben het stokje overgenomen van Anoek Oostermeijer en Mees Walter. Momenteel werken ze aan hun eigen aanpak. Rajja en Judith vertellen hoe ze bij dit project terecht kwamen, hoe ze de leerlingen en het personeel van het Graaf Huyn College willen benaderen en bereiken en wat ze meenemen van de werkwijze van Mees en Anoek.

Vacature: marketeer (0,8 – 1 FTE)

Film Artist in School

Wat zou er gebeuren als theatermakers structureel op een middelbare school aan de slag gaan? Zou dat het mentale welzijn van leerlingen kunnen verhogen? Het Laagland initieerde samen met theatermakers Anoek Oostermeijer en Mees Walter het project 'Artist in School' op het Graaf Huyn College in Geleen. De ervaringen van afgelopen schooljaar zijn recent gepresenteerd tijdens een live ‘Theater-Talk’. Deze presentatie is nu uitgebracht als film, zodat Artist in School breder kan worden gedeeld met professionals uit het onderwijs, welzijn en de culturele sector. Deze film is online te zien via onze website en op YouTube en Vimeo. 'Artist in School' is een samenwerking van Het Laagland met Graaf Huyn College, VIA ZUID (talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg) en lectoraat What Art Knows van Zuyd Hogeschool, mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Sittard-Geleen en Fonds21.

Aftrap Kindertheaterweek 18 oktober

Ruim zestig theaters in Nederland openen hun deuren voor de eerste Nationale KinderTheaterWeek. Waar in deze week vaak al kinder- en jeugdvoorstellingen staan geprogrammeerd, staat dit keer het gehele theater in het teken van kinderen. Om te laten zien hoe leuk theater is! Voor en achter de schermen worden er diverse activiteiten, die vrij te bezoeken zijn, georganiseerd. Voor zowel de allerkleinsten als de wat oudere kinderen is dan feest in de theaters! Zien we jou bij de eerste Nationale KinderTheaterWeek? Hieronder bekijk je op woensdag 18 oktober om 16:30 de livestream van de aftrap van de Kindertheaterweek.