Nieuws
Gezocht: Spelers voor Theater Na De Dam 2022!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, en wil jij 8 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei én 24 juni? Dan zoeken we jou!

Negen voorstellingen voor Het Laagland in 2021-2022

Theatergezelschap Het Laagland heeft haar 20-jarig bestaan in de eerste helft van 2021 niet ál te uitbundig kunnen vieren, maar haalt dat in 2021-2022 ruimschoots in. Er staan komend seizoen maar liefst negen voorstellingen op het programma, waaronder twee nieuwe tourneevoorstellingen: ‘2021: Een Ruimtereis’ en ‘Met Zonder Ballen’ én verlengingen van eerder door COVID-19 onderbroken tournees van ‘Kanonnenvoer’ en ‘WOOSH!’.

Nieuwe voorzitter en uitbreiding Raad van Toezicht

Het Laagland is verheugd over de recente toetreding van Marlea Kogeldans als nieuwe voorzitter van haar Raad van Toezicht. Marlea Kogeldans volgt Hans Gubbels op vanwege het bereiken van diens termijn als voorzitter. De komst van nieuwe leden Miranda Dekkers en Omar El Khader voorziet in de gewenste verbreding van de Raad van Toezicht naar het sociale domein met het oog op de ambitie van Het Laagland om naast de reguliere landelijke tournees, in eigen regio ook actief te zijn met participatieprojecten in de wijk.

Het Laagland en VIA ZUID produceren afstudeervoorstelling Eva van Kleef

Regelmatig biedt Het Laagland de ruimte aan een voorstelling van een afstuderende maker van Toneelacademie Maastricht. In 2021 is dat Suicide Sisters van Eva van Kleef. In co-productie met VIA ZUID is deze voorstelling te zien via een livestream op zaterdag 29 mei.

Virtual reality project tegen eenzaamheid onder jongeren in Geleen

In de meivakantie kunnen jongeren in Geleen meedoen aan een bijzondere virtual reality-ervaring: Monologues for Nothing. Speciaal voor iedereen die de muren op zich af voelt komen als gevolg van de lockdown. Met een VR-bril komen de deelnemers terecht in een virtuele wereld. In een magische vlucht zweven ze boven locaties in Geleen-Zuid en komen ze vervolgens in de wolken terecht. Hier liggen boodschappen van andere jongeren opgeslagen en mogen ze zelf ook een ‘wolkenbericht’ achterlaten. Hiermee biedt het project een vlucht uit de eenzaamheid en verveling in deze coronatijd.