Nieuws
De Kleine Cowboy succesvol in première

Op 30 september en 1 oktober 2017 beleefde de nieuwe Laaglandvoorstelling ‘De Kleine Cowboy’ haar feestelijke premièreweekend in Schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen. De voorpremière en première bestonden uit twee dagen vol intrigerende momenten dankzij het beeldende theaterspel van de acteurs en de geluidseffecten, die zij met een innovatieve geluidsmachine ter plekke live op het podium maakten. We zagen het jeugdige én oudere publiek verschuiven naar het puntje van hun stoel.

Seizoensbrochure 2017-2018

De première van ‘De Kleine Cowboy’ is achter de rug. Ons theaterseizoen 2017/2018 is begonnen. Met trots presenteren wij onze nieuwe, allesomvattende brochure voor het seizoen 2017-2018.

JORIS & DE DRAKENTEMMERS WINT DE ZAPP THEATERPRIJS

JORIS & DE DRAKENTEMMERS van theatergezelschap Het Laagland is door het publiek uitgeroepen tot de beste jeugdvoorstelling van Nederland. Vandaag ontvingen de acteurs in een live tv-uitzending bij Zapplive op NPO3 de Zapp Theaterprijs 2017. De voorstelling is wegens succes vanaf januari 2018 weer in de theaters te zien.

Genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017

JORIS & DE DRAKENTEMMERS is door het publiek uitgeroepen tot een van de vijf beste jeugdvoorstellingen van Nederland. Daarmee is de voorstelling genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017, dé publieksprijs voor jeugdtheater.

NIEUW THEATERAANBOD VOOR BASISONDERWIJS

Vijf jeugdgezelschappen hebben, in co-creatie met leerkrachten en kinderen uit het primair onderwijs, nieuwe cultuureducatievormen ontwikkeld. Deze nieuwe lesvormen sluiten beter aan bij het onderwijs en dragen bij aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen theatergezelschappen Het Laagland, Kwatta, De Stilte, Het Houten Huis en operagezelschap Holland Opera.