Nieuws
Theater kijken...zo doe je dat!

Deze maand lanceerde Het Laagland een filmpje met twee 6-jarigen in de hoofdrol. Belle & Juul weten als geen ander hoe je je in het theater moet gedragen. Deze 'theaterkijkcode', vooral bedoeld voor kinderen die voor het eerst naar het theater gaan, onderging een golf van enthousiaste reacties op social media.

Het Laagland naar prestigieus internationaal jeugdfestival Edinburgh

Het Laagland speelt begin juni vijf keer op het prestigieuze Edinburgh International Children’s Festival in Schotland met de voorstelling Expedition Peter Pan (Expeditie Peter Pan). De organisatie van het festival selecteerde Expeditie Peter Pan voor het programma als één van de internationale theater- en dansvoorstellingen uit de topklasse. Het festival staat in de theaterwereld bekend als top of the bill van de Europese jeugdtheaterfestivals. Expeditie Peter Pan is gemaakt door Laaglandregisseur en artistiek leider Inèz Derksen, in coproductie met Junges Ensemble Stuttgart (DE).

Theater Na De Dam in voormalig Laaglandtheater

'Weet je nog, weet je niet meer?' is de jongerenvoorstelling die dit jaar te zien is tijdens Theater Na De Dam op 4 mei. Voor het vierde jaar op rij wordt in Sittard door theaterwerkplaats Jong Laagland een voorstelling gemaakt op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar is er gekozen voor een bijzondere theaterroute op locatie; de oude MAVO/Land van Gulick in Sittard, waarmee het gezelschap voor even terugkeert naar de plek waar theatergezelschap Het Laagland ruim 14 jaar gevestigd zat.

TLNT met 'Nu weten we alles' te zien op 14 april

'Nu weten we alles' is een voorstelling gemaakt door enthousiaste en gedreven jongeren (14+), o.a. afkomstig van Jeugd- en Jongerentheater LEF en Theaterwerkplaats Jong Laagland. Deze talentvolle jongeren uit Sittard-Geleen vormen samen de tweedejaars spelersgroep van TLNT, ofwel TLNT 2. Het is voor het eerst in het 3-jarige project dat jongeren van verschillende theaterscholen samen in één voorstelling te zien zijn. Afstuderend regisseur Celine Daemen doet de regie van deze eigenzinnige theaterproductie.

Flikflak zorgt voor wervelwind bij brugklassers in Sittard-Geleen

Het Laagland en VIA ZUID toeren in maart en april 2018 met de theatertruck langs de middelbare scholen het Trevianum, het Graaf Huyn College en het DaCapo College in Sittard-Geleen. Maar liefst 15 keer zal de voorstelling Flikflak worden gespeeld, waardoor ongeveer 750 brugklassers worden meegenomen in een intieme theaterbelevenis over prestatiedrang.