Nieuws
'Vreemde Eend' online in de kerstvakantie

Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht bieden hun gezamenlijke voorstelling Vreemde Eend (4+) online aan via Podiumkids Thuis vanaf vrijdag 18 december. Op deze manier kan het publiek in de kerstvakantie alsnog deze voorstelling, waarvan de tournee deze herfst gedeeltelijk is geannuleerd, bekijken vanuit thuis.

'De Rode Knop' bij je thuis in de kerstvakantie

Het Laagland presenteert deze kerstvakantie De Rode Knop, een interactieve, online theatershow voor iedereen van 8 tot 108 jaar. De digitale voorstelling gaat in première op zaterdag 19 december bij Schouwburg De Domijnen in Sittard en gaat vervolgens op online tournee langs zes theaters in Nederland. Voor iedere editie kan publiek een ticket kopen voor een plekje in de live ZOOM-theatershow.

Nieuwe matchmakers van start

Vanaf 1 december starten bij Het Laagland twee nieuwe matchmakers, Elvira Goblet-Johannes en Elise de Ruiter. De functie van matchmaker is nieuw bij het theatergezelschap en is bedoeld om de maatschappelijke werking in de eigen provincie verder uit te bouwen en zo een sociaal meer inclusief publiek te bereiken. “Door twee nieuwe matchmakers aan te trekken kunnen we met deze ambitie serieus aan de slag,” aldus algemeen directeur Simone Mager.

'Zujerleech' krijgt speciale online versie

Het Laagland heeft besloten de reprise van de succesvoorstelling 'Zujerleech' niet zoals gepland te spelen. We kiezen ervoor dit regionale familieverhaal in een speciale online versie te delen met alle betrokkenen en andere geïnteresseerden binnen en buiten de regio. In overleg met Schouwburg De Domijnen wordt gezocht naar een alternatieve periode in 2021 om deze succesvoorstelling alsnog op het podium te brengen. Deze beslissing valt samen met onze keuze om in de huidige periode van aangescherpte covid19-maatregelen zo min mogelijk te reizen.

Gratis online voorstelling 'De Rode Knop' op 23 oktober

Op dit moment kun je gelukkig van enkele voorstellingen nog live genieten in het theater. Maar ondertussen zijn onze acteurs Lennart Monaster, Folmer Overdiep, Gijs Nollen en Aafke Buringh letterlijk achter de schermen bezig aan een nieuw, spannend project: de live gespeelde online voorstelling De Rode Knop. Een experiment met thuistheater, waarvoor we op zoek zijn naar testpubliek. Én een leuke gezinsactiviteit in de herfstvakantie!