Nieuws
Publieksprijs voor 'Met Zonder Ballen - de film'

Voorstellingen seizoen 23/24 bekend!

Het wachten is voorbij: het programma van seizoen 2023/2024 is bekend. Tijdens de Vriendenavond in het Toon Hermans Theater op 16 mei werd het volledige nieuwe theaterseizoen bekend gemaakt. Ook de nieuwe voorstellingen van Het Laagland konden daarbij niet ontbreken.

Keti Koti-viering in Sittard-Geleen

Op 1 juli wordt ook in Sittard-Geleen, net als op andere plaatsen in Nederland, Suriname en het Antilliaanse en Caribische gebied, de afschaffing van de slavernij (1 juli 1863) herdacht en gevierd. Deze dag wordt in de Surinaamse gemeenschap 'Keti Koti' genoemd en staat bij Antillianen bekend als 'Kadena Kibrá', wat beide ‘verbroken ketenen’ betekent. In andere delen van de wereld wordt deze dag ook wel 'Emancipation Day' genoemd. Het Laagland heeft theatermaakster Nina-Elisa Euson uitgenodigd om voor deze gelegenheid een theatrale samenkomst te organiseren, in opmaat naar jaarlijkse aandacht voor deze bijzondere dag in Sittard-Geleen. Voor deze pilot is Nina-Elisa op zoek naar inwoners van Sittard-Geleen met een Surinaamse, Antilliaanse of Caribische achtergrond die hun verhaal willen delen.

Een Ogenblik Met... Inez Derksen

'Een Ogenblik Met' is een programma waarin Richard Dols vanuit Filmhuis De Domijnen samen met één gast (verwant aan de regio Sittard-Geleen-Born) door zijn/haar favoriete en meest inspirerende fragmenten uit de filmgeschiedenis loopt. Op 13 april (19:30 uur) is onze artistiek directeur Inez Derksen te gast.

Extra speelbeurten ‘Wil je een snoepje?’ wegens succes

Vanwege lovende reacties van publiek en pers keert de voorstelling 'Wil je een snoepje?' (10+) in mei 2023 terug in de theaters. Dé kans voor het publiek om deze indringende regie die Belle van Heerikhuizen bij Het Laagland maakte alsnog in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht te zien.