Nieuws
Gewoon Held gaat aan de haal met prestatiemaatschappij

Op vrijdag 7 december gaat de nieuwe familievoorstelling Gewoon Held van theatergezelschap Het Laagland in première, in regie van Lennart Monaster. De voorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar gaat over vier superhelden die er helemaal klaar mee zijn. Weg met die hoge prestatielat. Ze willen alleen nog maar gewoon zijn. Een uitdagende missie met veel bravoure en verlegenheid.

WinterZone nieuwe theaterroute in Sittard

Alles komt voorbij tijdens WinterZone, een nieuw initiatief van Het Laagland, Gemeente Sittard-Geleen en VIA ZUID. Van een sprookje tot een alledaagse vertelling, van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Tijdens Wèntjerdruim Sittard brengen Het Laagland & VIA ZUID de theaterroute WinterZone. Laat je van 27 t/m 30 december met de hele familie meevoeren door vier creatieve, korte voorstellingen van jonge en veelbelovende theatermakers uit de regio, op bijzondere locaties in het centrum van Sittard. De kaartverkoop start binnenkort. Hou de kanalen van Het Laagland & VIA ZUID in de gaten.

Jeugdgezelschappen winnen 50.000 euro aan buitenreclame

De professionele jeugdgezelschappen van Nederland, die theater, dans en muziek op de planken brengen, hebben gezamenlijk het Centercom Subsidiefonds gewonnen. De prijs is een landelijke buitenreclamecampagne ter waarde van € 50.000,00. Deze werd op Prinsjesdag, dinsdag 18 september, door Centercom in het ´gouden koffertje´ aan de marketeers van de jeugdgezelschappen uitgereikt in Theater De Krakeling in Amsterdam. De campagne van de jeugdgezelschappen start vanaf november 2018, duurt een jaar en is in circa 70 steden te zien. Het doel van de campagne is gezinnen te stimuleren naar het theater te gaan.

Theaterontmoeting 2018 in totaal nieuwe opzet

Het Laagland en Kumulus organiseren op 27 & 28 oktober een super theaterweekend op de Theaterboerderij in Baexem. Gesteund door de Provincie Limburg hebben we een exclusief aanbod samengesteld voor 25 spelers tussen de 12 & 18 jaar. Je hoeft niet lid te zijn van een jeugdtheaterschool of toneelvereniging, als je maar graag toneel speelt en theater maakt!

Prijs van de Kritiek gewonnen

De negen professionele jeugdtheatergezelschappen in Nederland, waaronder ook Het Laagland in Sittard-Geleen, krijgen de ‘Prijs van de Kritiek 2018’. De Kring van Nederlandse Theatercritici (KNT) looft deze prijs uit aan de jeugdtheatergezelschappen ‘voor de unieke, veelzijdige vormen van theater die zij brengen voor jonge kijkers’.