Nieuws
Caroline Mgata wint Zilveren Krekel voor PIPPIPOWERRRRR

Caroline Mgata heeft een Zilveren Krekel in de wacht gesleept in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’voor haar performance in de voorstelling PIPPIPOWERRRRR. Met het behalen van deze prijs is de actrice automatisch genomineerd voor de Gouden Krekel, de prestigieuze Nederlandse Jeugdtheaterprijs die wordt uitgereikt op 17 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Publieksprijs voor 'Met Zonder Ballen - de film'

Voorstellingen seizoen 23/24 bekend!

Het wachten is voorbij: het programma van seizoen 2023/2024 is bekend. Tijdens de Vriendenavond in het Toon Hermans Theater op 16 mei werd het volledige nieuwe theaterseizoen bekend gemaakt. Ook de nieuwe voorstellingen van Het Laagland konden daarbij niet ontbreken.

Keti Koti-viering in Sittard-Geleen

Op 1 juli wordt ook in Sittard-Geleen, net als op andere plaatsen in Nederland, Suriname en het Antilliaanse en Caribische gebied, de afschaffing van de slavernij (1 juli 1863) herdacht en gevierd. Deze dag wordt in de Surinaamse gemeenschap 'Keti Koti' genoemd en staat bij Antillianen bekend als 'Kadena Kibrá', wat beide ‘verbroken ketenen’ betekent. In andere delen van de wereld wordt deze dag ook wel 'Emancipation Day' genoemd. Het Laagland heeft theatermaakster Nina-Elisa Euson uitgenodigd om voor deze gelegenheid een theatrale samenkomst te organiseren, in opmaat naar jaarlijkse aandacht voor deze bijzondere dag in Sittard-Geleen. Voor deze pilot is Nina-Elisa op zoek naar inwoners van Sittard-Geleen met een Surinaamse, Antilliaanse of Caribische achtergrond die hun verhaal willen delen.

Een Ogenblik Met... Inez Derksen

'Een Ogenblik Met' is een programma waarin Richard Dols vanuit Filmhuis De Domijnen samen met één gast (verwant aan de regio Sittard-Geleen-Born) door zijn/haar favoriete en meest inspirerende fragmenten uit de filmgeschiedenis loopt. Op 13 april (19:30 uur) is onze artistiek directeur Inez Derksen te gast.