Nieuws
Kan theater de mentale weerbaarheid van jongeren verbeteren?

Kunnen kunstenaars bijdragen aan het emotioneel welzijn van jongeren en personeel binnen een middelbare school? Met die vraag zijn theatermakers van Het Laagland, Anoek Oostermeijer en Mees Walter, dit hele schooljaar aan de slag binnen het unieke onderzoekstraject 'Artist in School'. In samenwerking met VIA ZUID, Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten Zuyd Hogeschool, Rutgers, COC Limburg, gemeente Sittard-Geleen en Fonds 21 brengen Anoek en Mees een nieuwe mindset naar het Graaf Huyn College in Geleen.

Film ‘Met Zonder Ballen’ in première bij Roze Filmdagen

Op zondag 26 maart gaat de film 'Met Zonder Ballen' (12+) van Het Laagland in première tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. Na de zeer succesvolle gelijknamige theatertournee in seizoen 21/22 kan dit urgente verhaal dankzij deze filmversie met een nog breder publiek worden gedeeld. Dit openhartige filmportret over een trans zoon en zijn moeder gaat over zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als ouder. Herkenbaar voor trans kinderen en hun ouders, verrijkend voor alle nieuwsgierige jongeren en volwassenen.

Kaas & Kappes prijs voor Annet Bremen

Auteur Annet Bremen heeft zondag 26 februari in Theater Duisburg een ‘KAAS & KAPPES’ prijs in ontvangst mogen nemen voor haar theatertekst 'Het Sterrehuis'. De gelijknamige Laagland-voorstelling ging afgelopen zomer met veel succes in première tijdens Festival Cultura Nova in Heerlen. Annet schreef eerder de voorstelling 'Wil je een Snoepje?' en de klassenvoorstellingen 'Future Express' en 'Dream On'. Het is de 25ste keer dat deze Nederlands-Duitse toneelprijs voor jeugd- en jongerentheater is uitgereikt. De KAAS & KAPPES heeft als doel toneelliteratuur voor jeugd en jongeren in het Duits-Nederlandse taalgebied te bevorderen. Dit jaar werden 97 teksten ingestuurd. Naast 'Het Sterrehuis' werd het Duitse 'Mädchenschrift' van Özlem Özgül Dündar gekozen als winnaar.

Spelers gezocht voor Theater Na De Dam 2023

Ben jij tussen de 12 en 20 jaar oud, en wil jij 6 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei 2023? Dan zoeken we jou!

Vacature financieel administratief medewerker

Het Laagland zoekt per 1 april een collega voor onze financiële administratie (12 tot 16 uur).