Nieuws
Nieuwe voorzitter en uitbreiding Raad van Toezicht

Het Laagland is verheugd over de recente toetreding van Marlea Kogeldans als nieuwe voorzitter van haar Raad van Toezicht. Marlea Kogeldans volgt Hans Gubbels op vanwege het bereiken van diens termijn als voorzitter. De komst van nieuwe leden Miranda Dekkers en Omar El Khader voorziet in de gewenste verbreding van de Raad van Toezicht naar het sociale domein met het oog op de ambitie van Het Laagland om naast de reguliere landelijke tournees, in eigen regio ook actief te zijn met participatieprojecten in de wijk.

Het Laagland en VIA ZUID produceren afstudeervoorstelling Eva van Kleef

Regelmatig biedt Het Laagland de ruimte aan een voorstelling van een afstuderende maker van Toneelacademie Maastricht. In 2021 is dat Suicide Sisters van Eva van Kleef. In co-productie met VIA ZUID is deze voorstelling te zien via een livestream op zaterdag 29 mei.

Virtual reality project tegen eenzaamheid onder jongeren in Geleen

In de meivakantie kunnen jongeren in Geleen meedoen aan een bijzondere virtual reality-ervaring: Monologues for Nothing. Speciaal voor iedereen die de muren op zich af voelt komen als gevolg van de lockdown. Met een VR-bril komen de deelnemers terecht in een virtuele wereld. In een magische vlucht zweven ze boven locaties in Geleen-Zuid en komen ze vervolgens in de wolken terecht. Hier liggen boodschappen van andere jongeren opgeslagen en mogen ze zelf ook een ‘wolkenbericht’ achterlaten. Hiermee biedt het project een vlucht uit de eenzaamheid en verveling in deze coronatijd.

Vreemde Eend wordt TV-serie bij EO/Zappelin

De succesvolle voorstelling Vreemde Eend van SALLY Dansgezelschap Maastricht en jeugdtheater-gezelschap Het Laagland wordt een televisieserie. De speelse mix van dans en theater is vanaf zondag 20 juni te bekijken als 6-delige kleuterserie bij de EO op Zappelin.

Kind-presentatoren gezocht voor speciale film over muziek

Samen met philharmonie zuidnederland zoeken wij kinderen van 9 t/m 12 jaar die co-presentator willen zijn in een speciale film over muziek. Samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira en met musici uit het orkest gaan kinderen op onderzoek uit! Want wat is dat eigenlijk, een orkest? En waarom zijn er zoveel violen? Aanmelden kan tot en met 11 april.