Nieuws
Digitaal lespakket 'Vreemde Eend in de klas'

SALLY Dansgezelschap Maastricht, theatergezelschap Het Laagland en Kaleidoscoop slaan de handen ineen. Nu de basisscholen weer open zijn, bieden zij een op maat gemaakt digitaal lessenpakket aan voor groep 1 t/m 4. Het theater- en danspakket ‘Vreemde Eend in de klas’ is gepresenteerd op woensdag 10 februari, tijdens de online conferentie ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie en is verkrijgbaar sinds 15 februari.

Geen première voor Pippi Powerrrrr

Na een periode van hopen, meebewegen en duimen dat het toch nog zou kunnen, hebben we nu de lastige knoop doorgehakt: helaas gaat onze tourneevoorstelling 'Pippi Powerrrrr' dit seizoen niet meer in première. Op de theatervloer zetten we nu nog even alles op alles om deze energieke power-parel zorgvuldig te bewaren en vast te leggen. Op dit moment is het te onzeker of we binnen nu en twee maanden alsnog in première kunnen gaan en we gunnen deze mooie productie volle zalen. Daarom is besloten de voorstelling te verplaatsen naar het theaterseizoen 2022-2023.

Het Laagland viert twintigjarig jubileum

Vandaag vieren we een klein feestje! Twintig jaar geleden, op 26 januari 2001, ging onze allereerste voorstelling met de toepasselijke titel ‘De Vuurdoop’ in première. Twee decennia later is Het Laagland ruim 150 tournees, festivals en locatieprojecten verder. We vieren ‘ondanks alles’ in 2021 ons twintigjarig bestaan als jeugdtheatergezelschap. Zonder groots jubileumfeest, maar met een rugzak vol theaterherinneringen waar inmiddels een hele generatie publiek mee is opgegroeid. En zodra het dit jaar weer kan en mag, zijn wij er met nieuw theater waar je van groeit.

'Vreemde Eend' online in de kerstvakantie

Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht bieden hun gezamenlijke voorstelling Vreemde Eend (4+) online aan via Podiumkids Thuis vanaf vrijdag 18 december. Op deze manier kan het publiek in de kerstvakantie alsnog deze voorstelling, waarvan de tournee deze herfst gedeeltelijk is geannuleerd, bekijken vanuit thuis.

'De Rode Knop' bij je thuis in de kerstvakantie

Het Laagland presenteert deze kerstvakantie De Rode Knop, een interactieve, online theatershow voor iedereen van 8 tot 108 jaar. De digitale voorstelling gaat in première op zaterdag 19 december bij Schouwburg De Domijnen in Sittard en gaat vervolgens op online tournee langs zes theaters in Nederland. Voor iedere editie kan publiek een ticket kopen voor een plekje in de live ZOOM-theatershow.