Tot aan de stoep / en verder

TOT AAN DE STOEP / EN VERDER (QROUTE)

Welkom bij de Teniersflat!
Dit is een audioroute met in totaal 13 QR-codes. Scan ze allemaal! Zo hoor en zie je de verhalen van- en over de mensen uit de flat.

Deel 1
Welkom bij de Teniersflat!
Dit is deel 1 van een route met in totaal 13 QR-codes. Scan ze allemaal! Zo hoor en zie je de verhalen van- en over de mensen uit de flat.

Deel 2
De Teniersflat, een flat vernoemd naar David Teniers, een schilder. Een thuisplek voor meer dan 100 mensen. Mensen met verhalen. Naar die verhalen waren wij op zoek! Maar wie zijn wíj eigenlijk?

Deel 3
“Hoi, kom je meedoen?” In de lift hingen wij een papier met daarop: “Kom je woensdag met ons spelen? Wij hebben koekjes en limonade!” De eerste dag kwam er één kind. Maar in je eentje valt er niet zo heel veel te spelen. Het begon door gewoon maar aan te bellen, zonder precies te weten bij wie.

Deel 4
Hier komt niet maandelijks een vuilniswagen langs. Nee, hier is het iedere dag ‘vuilnis-dag’. Misschien zelfs wel ieder uur. Een stoet van mensen die het vuilnis weg komen brengen: een vuilnis-parade!

Deel 5
Henk, de man die Geleen vastlegt met zijn camera, ging vroeger zijn huis niet uit. Het hoefde voor hem allemaal niet zo. Tot hij 180 graden draaide en besloot alles uit het leven te halen. Wie of wat zorgt er in jouw leven voor dat je er meer op uit gaat?

Deel 6
We vroegen de bewoners welke tips ze ons zouden geven als wij hier zouden komen wonen. In dit audiofragment delen we deze verhalen en adviezen. Ook nemen we je mee in wat wij zelf zagen. We sluiten af met een blik op de toekomst vanuit de nieuwe generatie.

Deel 7
De post bezorgen lijkt misschien niet lastig, maar blijkt in werkelijkheid is niets minder waar. 10 verdiepingen op en neer, rennend! (Kun jij dat aan?) Trek je sportschoenen aan en maak je klaar voor de uitdaging van je leven…! Laat je even weten hoe het ging via onze instagram? @ZuidZone

Deel 8
Honderd huizen en nog meer levens die zich in deze flat afspelen. Wat gebeurd er hier allemaal op hetzelfde moment? Een muziekstuk van verschillende levens en hoe deze, soms, voor een kort moment samen vallen.

Deel 9
Gesloten deuren met daarachter hele levens en eigen paleisjes. Alles op je eigen manier: de inrichting, het eten… Iedereen zijn lievelingsplekje en rituelen. Wat doe jij om van je huis een thuis te maken?

Deel 10
Soms is het lastig om rust te vinden in een drukke flat vol mensen en geluiden. Nath had er moeite mee om de de rust in hemzelf te vinden, totdat hij iets ontdekte… Luister mee om te horen wat Nath tot rust brengt.

Deel 11
We doen ons allemaal wel eens stoerder voor dan we eigenlijk echt zijn. Maar wat blijft er over als je alleen bent, in een leeg appartement?

Deel 12

Deel 13
We verzoeken je om dit fragment als allerlaatste te beluisteren. Ergens waar je even stil kunt staan en kijken. Boven in de flat kijkend naar beneden. Of van onder kijkend naar de flat.