Het Sterrehuis

Het Sterrehuis

DOWNLOADS:
> Tekst
> Campagnebeeld
> Scènefoto's
> Trailer 

Het Laagland benut haar 25-jarig bestaan om de tourneeversie van Het Sterrehuis uit te brengen. Deze ontroerende voorstelling was dé festivalhit van Cultura Nova 2022 en gaat over opgroeien in een kindertehuis. Het Sterrehuis is een actueel verhaal over de moedige zoektocht naar geborgenheid en het vinden van je eigen plek, radicaal verteld vanuit het kinderperspectief.

In de voorstelling zien we vier Sterrehuis-kinderen: Mea wil niets liever dan naar een pleeggezin, Frenkie zoekt zijn familie, Peet mist zijn moeder en Summer wil nooit meer terug naar huis. In een dromerig niemandsland bloeit een verhaal op van grote eenzaamheid en voorzichtige vriendschap waarin de fantasie steeds wordt doorbroken door de harde werkelijkheid. Prijswinnend auteur Annet Bremen interviewde zowel medewerkers als kinderen die dit voormalige kindertehuis in Heerlen van binnen en van buiten kennen. Hun herinneringen vormen de basis voor deze even aangrijpende als lichte voorstelling. Regietalent Silke van Kamp creëerde op basis van deze met een Kaas & Kappes 2023 bekroonde én voor Toneelschrijfprijs genomineerde tekst een indringende voorstelling met een fantastische cast.  

 

De pers over Het Sterrehuis

★★★★, de Volkskrant: “Een even grappig en speels alsook grimmig en aangrijpend relaas over de loyaliteit aan falende ouders, het verlangen naar een thuis en het moeten auditeren voor pleeggezinnen.”

Theaterkrant: “Heel speels en krachtig brengen de vier spelers hun personages tot leven, geloofwaardig, naturel en tegelijkertijd treffend subtiel en suggestief laten ze twijfels, woede, drift, eenzaamheid overgaan in vriendschap, in troost bij elkaar, steun, samen plezier hebben, moed.”

 

NB: De voorstelling tijdens Cultura Nova was een locatievoorstelling. Het decor van de zaalvoorstelling zal hiervan verschillen.