Vo-lu-me

Vo-lu-me

DOWNLOADS:
Tekst
> Campagnebeeld
> Scènefoto's
> Trailer 

Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Deze nieuwe Laaglandvoorstelling en het vervolg op de naar meer smakende voorstelling WOOSH! biedt de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste ontspannen kennismaking met theater. Makers Karlijn Hamer en Bram van Helden maken theater van de eenvoud. Stapje voor stapje nemen ze het publiek mee in hun verbeelding.

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen Karlijn en Bram de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken: heel zacht én lekker luid!

Na afloop van de voorstelling staan ieders ogen en oren op scherp. Alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen; dus worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat.

Bram van Helden vindt in heel gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden opgetild.”

Sander Janssens schreef over de eerdere dreumes- en peutervoorstelling WOOSH! van dezelfde makers in de Theaterkrant: “Zo worden alle zintuigen geprikkeld in deze even eenvoudige als fantasierijke ode aan het ongrijpbare, de illusie of meest betrouwbare zekerheid om je heen; het is maar hoe je het bekijkt.”