Nieuws
Nieuwe matchmakers van start

Vanaf 1 december starten bij Het Laagland twee nieuwe matchmakers, Elvira Goblet-Johannes en Elise de Ruiter. De functie van matchmaker is nieuw bij het theatergezelschap en is bedoeld om de maatschappelijke werking in de eigen provincie verder uit te bouwen en zo een sociaal meer inclusief publiek te bereiken. “Door twee nieuwe matchmakers aan te trekken kunnen we met deze ambitie serieus aan de slag,” aldus algemeen directeur Simone Mager.

'Zujerleech' krijgt speciale online versie

Het Laagland heeft besloten de reprise van de succesvoorstelling 'Zujerleech' niet zoals gepland te spelen. We kiezen ervoor dit regionale familieverhaal in een speciale online versie te delen met alle betrokkenen en andere geïnteresseerden binnen en buiten de regio. In overleg met Schouwburg De Domijnen wordt gezocht naar een alternatieve periode in 2021 om deze succesvoorstelling alsnog op het podium te brengen. Deze beslissing valt samen met onze keuze om in de huidige periode van aangescherpte covid19-maatregelen zo min mogelijk te reizen.

Gratis online voorstelling 'De Rode Knop' op 23 oktober

Op dit moment kun je gelukkig van enkele voorstellingen nog live genieten in het theater. Maar ondertussen zijn onze acteurs Lennart Monaster, Folmer Overdiep, Gijs Nollen en Aafke Buringh letterlijk achter de schermen bezig aan een nieuw, spannend project: de live gespeelde online voorstelling De Rode Knop. Een experiment met thuistheater, waarvoor we op zoek zijn naar testpubliek. Én een leuke gezinsactiviteit in de herfstvakantie!

Theater voor de allerkleinsten op tournee

Op 27 september gaan we weer op tournee door Nederland en België. Twee voorstellingen zijn met een aantal kleine aanpassingen coronaproof gemaakt: WOOSH! (1,5+) en Vreemde Eend (4+).

TLNT speelt: Kanonnenvoer - The Young Ones

Ze hebben lang moeten wachten, maar nu mogen ze eindelijk. De spelers van TLNT Sittard-Geleen gaan zaterdag 19 september eindelijk de vloer op met 'Kanonnenvoer - The Young Ones' .