Nieuws
TO 2016: We've got news!

De 3 masterclasses van de leukste theatertweedaagse van het zuiden zijn bekend! Bij de Theaterontmoeting 2016 kun je kiezen uit één van deze 3 bijzondere masterclasses: Humor door Renate Reijnders, Stem-acteren & Nasynchronisatie door Anneke Beukman & Franky Rampen of Performing Expression Techniek door Elsa van der Heijden. Lees hier uitgebreide info over alle masterclasses!

Sprookjesachtige theateropera 'De Prins op het knappe Paard´

Opera Zuid en Het Laagland produceren samen de nieuwe jeugdtheateropera 'De prins op het knappe paard' voor kinderen en volwassen van 8 tot 108 jaar. De voorstelling, die gaat over de liefde, baseert zich op bekende sprookjes en rekent op een originele manier af met het mierzoete plaatje ‘prins vindt prinses’. De première is op dinsdag 27 september 2016 om 19.30 uur in Schouwburg De Domijnen in Sittard.

Het Laagland genomineerd voor Zapp Theaterprijs 2016

EXPEDITIE PETER PAN van theatergezelschap Het Laagland is door het publiek uitgeroepen tot een van de vijf beste jeugdvoorstellingen van Nederland in het afgelopen seizoen.

Het Laagland en Opera Zuid maken samen jeugdtheateropera

Het Laagland maakt samen met Opera Zuid de nieuwe jeugdtheateropera 'De prins op het knappe paard'. De première is op dinsdagavond 27 september 2016 en de voorstelling is voor kinderen en volwassenen van 8 tot 108 jaar.

Positief advies Raad van Cultuur voor Het Laagland

De Raad voor Cultuur heeft vandaag een positief advies uitgebracht aan de Minister van Cultuur over de aanvraag van jeugdtheatergezelschap Het Laagland voor de Basisinfrastructuur in 2017-2020. Het Laagland wil in deze nieuwe cultuurplanperiode haar positie in Limburg en de Euregio verder verstevigen om vervolgens uit te groeien tot een euregionaal theaterhuis voor de hele familie. De Raad is te spreken over deze focus op de eigen regio en noemt Het Laagland een sterke samenwerkingspartner binnen de regio Zuid, met uitstraling naar de Euregio.