Nieuws
TALENT VERPLICHT

Ik was 13 jaar toen ik deze woorden paginagroot in de krant las als onderdeel van een reclamecampagne. En ze sloegen in als een bom. Er hoorde letterlijk een fysieke ervaring bij de manier waarop deze uitspraak met een diep besef in mij post vatte. Ik wist dondersgoed dat ik dit principe nog helemaal niet 'waar kon maken', dat ik nog wel erg jong was en aan het begin stond van het ontdekken van mijn talenten. Maar ik wist dat ik iets wezenlijks had gevonden.

Het Fantastische Familieweekend in de Krakeling

De gure herfst doet zijn intrede, wat betekent dat het weer hoog tijd is voor een warme portie familietheater uit het zuiden des lands. Wij keren in november terug naar de Krakeling met 3 topvoorstellingen voor de hele familie. Tijdens het Fantastische Familieweekend (onderdeel van de mini-versie van festival Alle 13 Goed!) is er voor ieder wat wils: van een droogkomische kleuterdetective Wim is weg tot een echte rebelse familievoorstelling ROBIN HOOD – Vandaag kunnen we helden zijn , maar ook de kriebelige en razend populaire theaterthriller SPINDER

De helden in onze buurt

Een inspirerende blog van Inèz Derksen

Klasse Theater Uitjes succesvol

Kansen zien in het gesnoeide cultuurlandschap en die ook daadkrachtig aangrijpen, dat kenmerkt de vijf samenwerkingspartners in het project Klasse Theater Uitjes. De afgelopen twee jaar wisten ze hun gezamenlijke publieksbereik te vergroten met 10.000 jeugdige podiumkunstbezoekers. Voor 2015 staat het bijdragen aan de K van ‘kwaliteit’ in het landelijke programma ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ op de agenda. In het cultuurveld gonst het al van de nieuwsgierigheid naar de ups en downs van Klasse Theater Uitjes. Wie wil weten hoe de toekomstplannen bijdragen aan de innovatie van de culturele sector moet 29 april vrijhouden als ‘must-attend’ netwerkdag in het Grand Theatre in Groningen.

MADNESS slaat toe

Ook dit jaar is het Nieuw Laaglands Peil (NLP), onze jongerenproductiegroep weer gelukt, om een geheel nieuwe voorstelling te creëren. Het resultaat van 2014 is ‘MADNESS’: een mimevoorstelling over de waan van alle dag - en vóóral hoe je die kunt doorbreken. De voorstellingen zijn op vrijdag 25 april (20:00 uur) en zondag 27 april (14:30 & 20:00 uur).