Educatiemateriaal

Leren met Het Laagland

Bij iedere schoolvoorstelling wordt educatiemateriaal gemaakt. Dat kan bestaan uit: videomateriaal met de acteurs in de hoofdrol, mooi vormgegeven werkbladen met opdrachten waar verschillende disciplines aan bod komen en speciale workshops die op school gegeven kunnen worden. Om een bezoek aan het theater goed voor te bereiden, is het aan te raden samen het filmpje over de theaterkijkcode te bekijken. Dan weten kinderen waar ze aan toe zijn en kunnen ze goed voorbereid genieten van een voorstelling.

Vragen over het educatiemateriaal?
Neem contact op met Renée van de Schoor, Theater Educator.

 

Boel Gevoel |  EducatieMateriaal | 4+

Je kunt ineens fietsen zonder zijwieltjes. Je broertje krijgt een groter cadeau. Er zit een draak onder je bed. Je cavia is doodgegaan. Gevoelens zijn er altijd en overal.

Superhandig, omdat ze je helpen te weten wat je wilt én wat niet. Maar stel dat je nog niet weet wát je precies voelt, of wat je ermee moet. Als zo'n boel gevoel ineens naar boven komt, wat doe je dan? 

Middels twee educatieve video's geniet je nog meer van Boel Gevoel.
Benieuwd naar het educatieve materiaal? Klik hier!

WIL JE EEN SNOEPJE? | EducatieMateriaal | 10+

Zomaar drie meisjes op een bankje. Het is vakantie en er gebeurt helemaal niets. Totdat een van hen zegt: "Als een vreemde vraagt of je een snoepje wil... wat doe je dan?"

Instinctief volgt de reactie: "OMG, dan zeg je: nee!" Waarop er doorgevraagd wordt: "Maar als hij ook nog hele lieve puppy's heeft? En wat als... zijn kind in het ziekenhuis ligt en jij hem de weg moet wijzen?" Stel, je stapt toch in. Wat gebeurt er dan? 

Voor de voorstelling Wil je een Snoepje? zijn twee educatieve video's en een workshop ontwikkeld. Deze vind je hier.

 

PippiPowerrrrr | EducatieMateriaal | 8+

Op een heerlijk chaotische theatervloer maakt de niet in één hokje te vangen Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr.

Ga samen met jouw klas opzoek naar je eigen powerrrrr, met behulp van drie educatieve video's.

Op zoek naar jouw powerrrrrrr? Klik hier!

Educatie materiaal van eerdere Laagland voorstellingen.

Naast het materiaal voor onze huidige voorstellingen, maakt het Laagland al meer dan 20 jaar theater waar je van groeit. En daar hoort natuurlijk ook educatief materiaal bij.


Benieuwd naar de video's die we bij eerdere Laagland voorstellingen hebben gemaakt? Klik hier!

Theaterkijkcode 

Ga je voor het eerst met je groep naar het theater? Of wil je nog even hun geheugen opfrissen hoe ze zich daar moeten gedragen? Kies het goede filmpje voor je klas en bekijk het samen zodat iedereen goed voorbereid naar het theater komt. Zo beleeft iedereen de voorstelling nog intenser!

 

Theaterkijkcode voor groep 1 t/m 4: 'Theater kijken, zó doe je dat!'
Klik hier
Duur: ongeveer 3 minuten. 

 

Theaterkijkcode voor groep 5 t/m 8: 'Dé Theaterkijkcode'.
Klik hier.  
Duur: ongeveer 6 minuten.