Educatiemateriaal

Leren met Het Laagland

Bij de tourneevoorstellingen bieden we educatiemateriaal aan in de vorm van korte filmpjes voor de groepen 1 t/m 8. Deze filmpjes zijn laagdrempelig, want ze zijn op ieder moment met z'n allen te bekijken op het digbord zonder extra voorbereiding van de leerkracht. De filmpjes kun je zien als een voorbereiding op het thema, kennismaking met de acteurs en een kijkje achter de schermen. Bij het filmpje na de voorstelling kun je samen met de leerlingen dieper ingaan op wat ze gezien hebben. 
Als extra voorbereiding op het theaterbezoek hebben we een handige Theaterkijkcode voor groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8: hoe gedraag je je in een theater? We merken dat het enorm helpt als kinderen goed voorbereid naar het theater komen. Ze begrijpen de regels van het theater en weten ook al welke acteurs ze te zien krijgen. Dan is het net alsof je ze al een beetje kent...

Vragen over het educatiemateriaal? Neem contact op met Mirjam Stam

 

Filmpjes Theaterkijkcode

Ga je voor het eerst met je groep naar het theater? Of wil je even hun geheugen opfrissen hoe ze zich daar moeten gedragen?

Film: Theater kijken, zó doe je dat!
Geschikt voor groep 1 t/m 4. Duur: ongeveer 3 minuten. 

Film: De Theaterkijkcode
Geschikt voor groep 5 t/m 8. Duur: ongeveer 6 minuten. 

Kijk dan samen met je klas naar één van deze twee grappige en informatieve filmpjes zodat z
e goed voorbereid het theater in komen.

Educatiemateriaal bij Vreemde Eend
groep 1 t/m 5

Klik hier voor de kort, maar krachtige teaser van 'Vreemde Eend' die je alvast kunt laten zien aan de klas ter voorbereiding. 

Voorbereidend gesprek in de klas:

  • Wat is een vreemde eend?
  • Wie is de vreemde eend in het filmpje?
  • Waarom denk je?
  • Vind je de buren aardig voor de vreemde eend?
  • Voel jij je ook wel eens een vreemde eend
  • Wanneer?
  • Of ken je een vreemde eend?

Vanaf half september 2019 kun je hier de rest van het educatiemateriaal downloaden. Het gaat om educatie filmpjes en een lesbrief ter voorbereiding en na-verwerking. Het materiaal wordt gemaakt samen met Sally Dansgezelschap Maastricht. 

Dansworkshop erbij boeken?
Waan je in de straat van Vreemde Eend en sla je dansvleugels uit. Wil je de leerlingen zelf laten dansen en spelen? Een ervaren dansdocent komt op school op met je groep te werken en gaat aan de slag met het thema afstoten en aantrekken en jezelf durven zijn. 

Duur: 1 uur. Kosten: onderbouw € 60 per klas voor 40 minuten en middenbouw € 75 per klas voor 60 minuten. Te boeken bij mirjam@hetlaagland.nl  tot 25 september 2019. Alleen in Limburg. 

Educatiemateriaal bij Kanonnenvoer
Groep 6 t/m 8

Vanaf half februari 2020 kun je hier het educatiemateriaal downloaden. Het gaat om een voorbereiding en een na-verwerking.

Mocht dit te laat zijn, neem contact op met mirjam@hetlaagland.nl zodat we kunnen kijken wat er al beschikbaar is qua materiaal. 

Percussieworkshop erbij boeken?
Met je leerlingen aan de slag met de potten en pannen van Tortot en samen komen tot een oorlogs- en vredesritme? Een ervaren percussionist komt bij je in de klas. 

Duur: 1 uur. Kosten: € 100 per klas (prijs onder voorbehoud). Te boeken bij mirjam@hetlaagland.nl tot 15 januari 2020. Alleen in Limburg.