Educatiemateriaal

Leren met Het Laagland

Bij iedere schoolvoorstelling wordt educatiemateriaal gemaakt. Dat kan bestaan uit: videomateriaal met de acteurs in de hoofdrol, mooi vormgegeven werkbladen met opdrachten waar verschillende disciplines aan bod komen en speciale workshops die op school gegeven kunnen worden. Om een bezoek aan het theater goed voor te bereiden, is het aan te raden samen het filmpje over de theaterkijkcode te bekijken. Dan weten kinderen waar ze aan toe zijn en kunnen ze goed voorbereid genieten van een voorstelling.

Vragen over het educatiemateriaal?
Neem contact op met Renée van de Schoor, Theater Educator.

 

KANONNENVOER | EDUCATIE Materiaal. 

8+

Kok Tortot heeft in tijden van een oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

 

Bekijk dit filmpje voordat jullie naar het theater gaan. De regisseur en de schrijver van het boek en script vertellen over het maakproces en het thema van de voorstelling Kanonnenvoer. Ook worden de personages voorgesteld. Vijf acteurs spelen in het totaal wel 18 rollen!

 

2021: Een Ruimtereis | Educatie materiaal. 

4+

Dit is het eerste educatiefilmpje van 2021: Een Ruimtereis. In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan.

Bekijk dit filmpje voordat jullie naar het theater gaan. Zo leer je de acteurs alvast een beetje kennen. En zij vragen zich af: wat is slapen eigenlijk? En wat is de ruimte? Ze laten je ook zien hoe sommige coole muziek trucjes worden gemaakt. Tot snel in het theater!

Maak je eigen Ruimtereis Nachtlampje: Nachtlamppotje - Het Laagland

2021: Een Ruimtereis | Alle LIEDjes. 

Op veler verzoek vind je hier alle liedjes van 2021: Een Ruimtereis. Opgenomen door de originele cast: Joris Erwich & Kyra Bouourgane. Een aanrader voor de stillere uurtjes en dagen!

01. Welterusten
02. Bang voor bang
03. Nooit meer slapen
04. Vergeten
05. Kom ik wel weer terug
06. Je moet gaan
07. Knikker

Luister ze hier! 

Theaterkijkcode 

Ga je voor het eerst met je groep naar het theater? Of wil je nog even hun geheugen opfrissen hoe ze zich daar moeten gedragen? Kies het goede filmpje voor je klas en bekijk het samen zodat iedereen goed voorbereid naar het theater komt. Zo beleeft iedereen de voorstelling nog intenser!

Theaterkijkcode voor groep 1 t/m 4: 'Theater kijken, zó doe je dat!' Klik hier
Duur: ongeveer 3 minuten. 

Theaterkijkcode voor groep 5 t/m 8: 'Dé Theaterkijkcode'. Klik hier.  
Duur: ongeveer 6 minuten.