Primair onderwijs

2024 - 2025

Het Laagland maakt theater waar je van groeit. Door kinderen aan te spreken op de kracht van hun eigen verbeelding en inlevingsvermogen, moedigen we ze aan om verder te kijken dan de wereld die ze al kennen en verder te komen op weg naar wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze voor willen gaan. Dat doen we met voorstellingen in het theater, op school en in de klas. En vergeet ook niet de theaterworkshops in de klas en in het theater. We bieden kinderen even een andere wereld waar ze zich lekker in onder kunnen dompelen en waar ze weer verder van kunnen groeien. 

Voor meer informatie & boekingen neem contact op met de afdeling educatie

BIS! BIS! BIS!

Onder de noemer ‘bis! bis! bis!’ bieden theatergezelschap Het Laagland, SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland hun educatieve cultuuraanbod voor het primair onderwijs in Limburg voortaan gebundeld aan. 

Gezamenlijk willen we op deze manier zoveel mogelijk scholen inspireren om hun leerlingen via professioneel aanbod kennis te laten maken met cultuur. Ieder gezelschap heeft zijn eigen kernaanbod: theater, dans of muziek. Samen werken we aan een compleet, kwalitatief hoogwaardig podiumkunsten-aanbod voor Limburgse scholen.
> Lees hier meer

VOORSTELLING IN HET THEATER

Beleef samen met je school een uniek theaterbezoek en duik even in een hele andere wereld. De wereld van de verbeelding.
Samen kijken en genieten. Bij iedere voorstelling is er educatief materiaal beschikbaar.

Bekijk hier ons actuele aanbod over:

Ruimtereis (Groep 1 t/m 4)

Educatie materiaal

Bij iedere schoolvoorstelling wordt educatiemateriaal gemaakt. Dat kan bestaan uit: videomateriaal met de acteurs in de hoofdrol, mooi vormgegeven werkbladen met opdrachten waar verschillende disciplines aan bod komen en speciale workshops die op school gegeven kunnen worden. 

Bekijk hier ons educatie materiaal.

ONLINE LespAKKET

We bieden ook een online lespakket aan. Kijk via het digibord de voorstelling en maak leuke opdrachten in de klas. Vooral fijn voor scholen die geen vervoer kunnen regelen naar het theater. Het theater komt gewoon naar je toe. 

Bekijk hier ons actuele aanbod over:

Vreemde Eend (Groep 1 t/m 4) 

 THEATERWORKSHOPS 

We bieden behalve voorstellingen ook theaterworkshops op school of in het theater. Draken temmen in de klas of een spannend kijkje achter de schermen van het theater bij jou in de buurt. 

Bekijk hier het actuele aanbod over:

Tem je eigen Draak (groep 5 & 6)
Locatie: op school.

Bijzondere Backstagetour (groep 5 t/m 8)
Locatie: in het theater.

Draak van een Docent (docenten van het PO)
Locatie: op school.