Voorstellingen op school

Voor de onderbouw bieden we dit schooljaar een online lespakket aan voor op school. Beleef via het digibord de voorstelling, en maak diverse dans en theateropdrachten in de klas. Over herkenbare thema's iedereen mee te maken heeft of krijgt, dichtbij of iets verder van huis.

Vragen over het voorstellingen op school?
Neem contact op met Renée van de Schoor, Theater Educator. 

VReemde Eend

ONLINE LESPAKKET | GROEP 1 T/M 4


SALLY Dansgezelschap Maastricht en Jeugdtheater Het Laagland brengen de Vreemde Eend in de klas!

Via het digibord beleven kinderen van groep 1 t/m 4 de gehele voorstelling, ondergaan ze diverse dans en theateropdrachten met behulp van de originele cast én gaan ze met elkaar in gesprek over anders zijn, iemand buitensluiten en vrienden maken. De educatie afdelingen van beide gezelschappen brengen op afstand kwalitatieve kunsteducatie naar de scholen toe waarbij de leerkracht slechts een coachende rol hoeft aan te nemen.

Vreemde Eend in de klas bevat 6 lessen waarin de leerlingen steeds dieper de voorstelling induiken. De handzame methode bevat duidelijk beschreven opdrachten, instructiefilmpjes die kinderen kunnen volgen en prikkelende vragen om de voorstelling samen te bespreken.

Praktisch
Geïnteresseerd in dit laagdrempelige online lessenpakket? Het is goed uitvoerbaar voor iedere leerkracht ook al is dans en theater niet je expertise. Ook goed in te zetten als project bijvoorbeeld over pesten. 

Duur: 6 lessen van ongeveer 1 uur (zelf in te vullen). 
Thema: angst voor het onbekende, onverwachte vriendschap, diversiteit 
Kosten: € 125 per school
Voor: groep 1 t/m 4
Informatie & aanschaf lespakket: neem contact op met Axelle de Rore | SALLY Dansgezelschap Maastricht.

Dit lespakket is een coproductie van SALLY, Kaleidoscoop en Het Laagland.