(Bijna) Alles komt goed
Een kwetsbare en intieme theatersolo
Leeftijd
8-108 jaar
Duur
40 minuten
Bezoekers over:
Een theaterschrijver die schrijft voor jeugdgezelschappen en die ook nog eens voor de klas staat. Beter kon niet, want zij is helemaal vertrouwd met de doelgroep. - Fons Dejong
do
17 sep 2020

19:30, Sint-Andrieskapel
Maastricht

Ticket kopen
vr
18 sep 2020

19:30 , Sint-Andrieskapel
Maastricht

Ticket kopen
za
19 sep 2020

17:00, Sint-Andrieskapel
Maastricht

Ticket kopen
Koop tickets
Kies een andere locatie:

Een intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo gebaseerd op interviews met kinderen met een chronische ziekte. 

Deze (coronaproof) voorstelling gaat in première tijdens festival Musica Sacra Maastricht en is te zien van 17 t/m 20 september 2020. Aanvaarden dat we niet alles in eigen hand hebben. We hebben er allemaal mee te maken in deze tijd. Kinderen die een chronische ziekte hebben zijn experts in hiermee omgaan. Kunnen we iets van hen leren?

Het leven niet als vanzelfsprekendheid zien. Niet alles kunnen wat je zou willen. Wat betekent dat als je jong bent? Op basis van interviews met kinderen met een chronische ziekte schreef jeugdtheaterauteur Malou de Roy van Zuydewijn dit verhaal. 

(Bijna) Alles komt goed is een even kwetsbare als veerkrachtige vertelling voor gezonde en zieke kinderen en hun (groot-)ouders. Een coproductie van Festival Musica Sacra met familietheatergezelschap Het Laagland, in regie van artistiek directeur Inez Derksen.

Interviews
Schrijfster Malou de Roy van Zuydewijn baseerde haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Deze kinderen zijn eraan gewend niet alles in eigen hand te hebben. Malou heeft hen recentelijk opnieuw gesproken over hoe zij de coronatijd beleven. 
> Sara en Ranim over coeliakie in Coronatijd
> Sam over omgaan met verveling
> Fleur over operaties in Coronatijd

Credits

Regie: Inez Derksen
Spel: Marcos Valster Da Costa Ferreira
Muziek: n.n.b. 
Tekst: Malou de Roy van Zuydewijn

Met dank aan: 
Sara, Ranim, Sam, Fleur, Emilia, Lieve en hun families.  

Ook super om te zien: