(BIJNA) ALLES KOMT GOED
Een kwetsbare en intieme theatersolo
Leeftijd: 8-108 jaar
Duur: 40 minuten

Een intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo gebaseerd op interviews met kinderen met een chronische ziekte. 

Aanvaarden dat we niet alles in eigen hand hebben. We hebben er allemaal mee te maken in deze tijd. Kinderen die een chronische ziekte hebben zijn experts in hiermee omgaan. Kunnen we iets van hen leren?

Het leven niet als vanzelfsprekendheid zien. Niet alles kunnen wat je zou willen. Wat betekent dat als je jong bent? Op basis van interviews met kinderen met een chronische ziekte schreef jeugdtheaterauteur Malou de Roy van Zuydewijn dit verhaal. 

(Bijna) Alles komt goed is een even kwetsbare als veerkrachtige vertelling voor gezonde en zieke kinderen en hun (groot-)ouders. Een coproductie van Festival Musica Sacra met familietheatergezelschap Het Laagland, in regie van artistiek directeur Inez Derksen.

Deze voorstelling boeken?
De voorstelling (Bijna) Alles komt goed wordt in seizoen 2020-2021 voor scholen gespeeld, maar is in overleg ook te boeken op andere plekken. Kijk voor meer info op onze scholenpagina. 

Interviews
Schrijfster Malou de Roy van Zuydewijn baseerde haar tekst op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Deze kinderen zijn eraan gewend niet alles in eigen hand te hebben. Malou heeft hen recentelijk opnieuw gesproken over hoe zij de coronatijd beleven. 
> Sara en Ranim over coeliakie in Coronatijd
> Sam over omgaan met verveling
> Fleur over operaties in Coronatijd

Achter de schermen
> Interview Fons Dejong (Musica Sacra)
> Interview Inez Derksen & Malou de Roy van Zuydewijn

Credits

Regie: Inez Derksen
Spel: Marcos Valster Da Costa Ferreira
Cello: Eline Hensels (winnaar Nationaal Cello Concours van de Cellebiënnale 2018)
Tekst: Malou de Roy van Zuydewijn

Met dank aan: 
Sara, Ranim, Sam, Fleur, Emilia, Lieve en hun families.  

Ook super om te zien