FLIKFLAK
Winnen of falen. Geen andere opties.
Leeftijd: 12 tot 112 jaar
Duur: 45 minuten

Voorstelling in een mobiele theatertruck

Een co-productie met VIA ZUID. Na de succesvolle voorstellingen FutureXpress en In het Zuiden ligt alles anders is Flikflak de derde voorstelling die Het Laagland in de mobiele theatertruck speelt. De voorstelling speelt letterlijk dicht op de huid van de jongeren, wat een intieme en indringende theaterbelevenis oplevert. Aansluitend aan de voorstelling is er een nagesprek met het jonge publiek.

Wynn, een jonge topturnster, staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in en kijkt: haar moeder, haar coach, haar beste vriendin Jamie, maar ook: haar idool, Nadia Comăneci. De turnster die op haar veertiende een perfecte score van 10 punten kreeg tijdens de Olympische Spelen van 1976. In die nanoseconde dat Wynn moet presteren, neemt ze ons mee in haar wereld van perfectie, rivaliteit en liefde. Langzaam dringt de sluimerende, maar cruciale vraag zich op: wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je dan gezien wordt door de ander?

Flikflak gaat over een meisje dat alles opgeeft om de beste te kunnen zijn, om gezien te worden. Flikflak gaat over nu. Over de ratrace van onze prestatiemaatschappij, waarin niet alleen ouders een burn-out krijgen, maar ook kinderen.

Flikflak is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID, het Limburgse productiehuis voor talentontwikkeling in de podiumkunsten. Hiervoor werkt VIA ZUID-schrijver Annet Bremen samen met regisseur Loek de Bakker. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Jennifer Welts (bekend van Het Huis Anubis).

Boekingsinfo
Voorstelling + nagesprek binnen 1 lesuur | Speelperiode: vanaf maart 2018 | Geschikt voor alle schooltypen en klassen | Kosten € 225 per voorstelling, bij meer dan 6 voorstellingen is een korting mogelijk | Contact: Mirjam Stam, mirjam@hetlaagland.nl, 046 400 7273 

Credits
Regie:    Loek de Bakker
Spel:    Jennifer Welts
Tekst:    Annet Bremen
Dramaturgie & coaching:    Ludo Costongs
Kostuumontwerp:    Rebekka Wörmann
Decor- en Lichtontwerp:    Julian Maiwald
Geluidsontwerp:    Kwinten Mordijck
Techniek:    Carlo Lenssen
Scènefoto's:    Julian Maiwald