HET STERREHUIS
Een moedige zoektocht naar geborgenheid
Leeftijd: 10-110 jaar
Duur: 90 minuten

Een moedige zoektocht naar geborgenheid

Het Sterrehuis. Alleen de naam al maakt talloze verhalen los. Dit Heerlense kindertehuis (1945-1983) zit diep in het geheugen van de regio verankerd. Bij kinderen die er hebben gewoond en bij voormalig personeel. Maar ook bij mensen uit de buurt die vaak ‘kinderen van daar’ in de klas hadden. Sterrehuis-kinderen waren altijd net een beetje anders. Maar hoe anders ben je eigenlijk als je thuisbasis niet voldoet aan de voorbeeldplaatjes om je heen?

Vier kinderen groeien samen op in Het Sterrehuis. Peet mist zijn moeder, Mea wil niets liever dan naar een pleeggezin. Frenkie zoekt zijn familie en Summer wil nooit meer terug naar huis. We gaan mee in hun wereld waarin de fantasie steeds weer wordt doorbroken door de harde werkelijkheid. In dit dromerig niemandsland bloeit een verhaal op van ongemakkelijke eenzaamheid en voorzichtige vriendschap.

Laagland-huisschrijver Annet Bremen (Heerlen, 1986) liet zich voor deze theatertekst inspireren door eigen onderzoek en interviews met voormalig Sterrehuis-kinderen en -medewerkers. Hun herinneringen vormen de basis voor deze even indringende als lichte voorstelling voor jong en oud. Het Sterrehuis is een actueel Laaglandverhaal over de moedige zoektocht naar geborgenheid en het vinden van je eigen plek.

In coproductie met Cultura Nova. 

Cast & Crew

Tekst: Annet Bremen
Regie: Silke van Kamp
Spel: Jantien Fick, Adina Macpherson, Scott Robin Jun & Marie-Mae van Zuilen
Kostuums: Daphne de Winkel
Dramaturgie: Ludo Costongs
Licht & techniek: Thierry Wilders, Bas van Dooren & Bogi Bakker
Productie: Anna Trentelman, Renske Meertens, Kyra Smolenaars & Ilja Schoenmakers
Speciale dank aan: John & Pol Mevis
Beeld: Wietger Mosch

Bijzondere dank aan alle geïnterviewden.