Kanonnenvoer
Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten & pannen
Leeftijd
8 tot 108 jaar
Duur
70 minuten
Bezoekers over:
"Lindelauf schrijft zó mooi dat het pijn doet." - De Standaard over het originele boek
vr
31 jan 2020

19:30, Schouwburg De Domijnen
Sittard (try-out)

Ticket kopen
za
1 feb 2020

19:30, Schouwburg De Domijnen
Sittard (première)

Ticket kopen
zo
2 feb 2020

14:30, Schouwburg De Domijnen
Sittard

Ticket kopen
Koop tickets
Kies een andere locatie:

Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten & pannen

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van een oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. 

Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van halve George te redden. 

Kanonnenvoer is smakelijk 'theatervoer' voor de hele familie van 8 tot 108 jaar. Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissen hart verloor. 

Regisseur Lennart Monaster:
"Het oorspronkelijke boek van Benny Lindelauf heeft mijn hart gestolen. Het is zó grappig, avontuurlijk, spannend, liefdevol en ongelofelijk mooi schrijven. En dan gaat die schrijver ook nog ons script maken. Kan niet beter! Ik droomde al een tijd van een muziektheaterproductie met veel slagwerk in een keuken. Lekker raggen op potten en pannen, magische muziek maken met gardes en pollepels. Ik had er alleen geen inhoud voor. Tot ik dit fantastische verhaal over een kok in het leger tegenkwam. Ik sta echt te popelen om deze voorstelling te maken." 

De acteurs

Credits
Concept & regie:   Lennart Monaster 
Spel & muziek:   Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Jessie Wilms e.a.
Tekst:   Benny Lindelauf
Compositie:   Wouter Gulikers
Vormgeving:   Douwe Hibma
Kostuums:   Liesje Knobel
Techniek:   Roger Foxius
Beeld:   Hanneke Wetzer

 

Ook super om te zien: