WinterZone
Een intieme theaterroute door Sittard tijdens Wèntjerdruim
Leeftijd
10 tot 110 jaar
Duur
4 voorstellingen, totaal 120 minuten
Bezoekers over:
"We gaan ervoor zorgen dat het publiek hun eigen stad weer met verse ogen kan bekijken. Gewone plekken worden weer bijzonder." - Inèz Derksen (Artistiek Directeur)

Theater waar je het warm van krijgt in koude dagen...

Van een sprookje tot een alledaagse vertelling, van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Tijdens Wèntjerdruim Sittard brengen Het Laagland & VIA ZUID de theaterroute WinterZone.

Laat je van 27 t/m 30 december met de hele familie meevoeren door vier creatieve, korte voorstellingen van jonge en veelbelovende theatermakers uit de regio, op bijzondere locaties in het centrum van Sittard. De voorstellingen zijn aan elkaar verbonden door middel van een theaterroute. Tijdens deze route wijzen jonge spelers van Jong Laagland je op theatrale wijze de weg.

De exacte speeltijden en startlocatie zijn nog niet bekend, maar hopen wij spoedig bekend te maken!
De routes zullen meerdere malen per dag zijn in de periode van 27 t/m 30 december.
De kaartverkoop start in november via www.dedomijnen.nl.  De route is geschikt voor iedereen van 10 tot 110 jaar. 

Bekijk hieronder alle makers en hun voorstellingen, die onderdeel zijn van de theaterroute WinterZone

Inèz Derksen, artistiek directeur van Het Laagland, over WinterZone:
""We hebben jarenlang festival Zomerzone geproduceerd, waarbij jonge professionals én jonge Laaglandamateurs theater op locatie maakten. Zodat je als publiek je eigen stad met ‘verse’ ogen bekijkt en gewone plekken bijzonder worden. Dat zit in ons DNA.”

TOON
Karlijn Hamer (o.a. bekend als actrice uit JORIS & DE DRAKENTEMMERS) maakt een voorstelling over Toon Hermans, waarbij ze met jonge spelers op zoek gaat naar de kracht en betekenis van zijn teksten voor een nieuwe generatie. 

HET MEISJE & HET WATER
Mayke Roels en Heléne Binder creëren de documentaire theatervoorstelling 'Het meisje en het water', waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar mee op zee waar herinneringen realiteit en fantasie zijn. 

SNEEUWEN
Celine Daemen presenteert het poëtische 'Sneeuwen'. Wat doe je als de sneeuw al het gedruis, al het rumoer, alle geluiden en alle klanken heeft ingesneeuwd? Een voorstelling over het grote contrast tussen de overproductieve waan van alledag en de stilte van terugkomen bij jezelf. 

MICROLEPIDOPTERA
Hendrik Kegels speelt en maakt samen met Sonja van Ojen Microlepidoptera, over de kracht van verbeelding; het grote mysterie van kleine en dagelijkse dingen. Dingen die we niet opmerken omdat ze zo vanzelfsprekend lijken, maar die daardoor juist zo bijzonder zijn. 

Rita Hoofwijk - artist-in-residence
Rita Hoofwijk toont tijdens deze WinterZone werk, naar aanleiding van haar ‘artist-in-residence’ periode in Sittard-Geleen, die deze maand ingaat. Het zal zich afspelen op onverwachte plekken in en door Sittard.

Credits

 

Artistieke coördinatie: Inèz Derksen (Het Laagland) & Jackie Smeets (VIA ZUID)   
Theatermakers: Karlijn Hamer, Mayke Roels, Heléne Binder, Celine Daemen, Hendrik Kegels & Sonja van Ojen  
Artist-in-residence: Rita Hoofwijk  
Muzikale leiding:    
Vormgeving:    
Kostuums:    
Lichtontwerp:    
Regie-assistentie:    
Techniek:    
Productieleiding:  Het Laagland & VIA ZUID  
Beeld:    

 

Ook super om te zien: