WinterZone
Een intieme theaterroute door Sittard tijdens Wèntjerdruim
Leeftijd
9 tot 109 jaar
Duur
ruim 2 uur (4 voorstellingen)
Bezoekers over:
"We gaan ervoor zorgen dat het publiek hun eigen stad weer met verse ogen kan bekijken. Gewone plekken worden weer bijzonder." - Inèz Derksen (Artistiek Directeur)
do
27 dec 2018

19:00, Petrusschool (vertrekpunt)
Sittard

Ticket kopen
vr
28 dec 2018

13:30, Petrusschool (Vertrekpunt)
Sittard

Ticket kopen
vr
28 dec 2018

19:00, Petrusschool (vertrekpunt)
Sittard

Ticket kopen
Koop tickets
Kies een andere locatie:

Theater waar je het warm van krijgt in koude dagen...

De kerst is voorbij. Je voelt al dat heerlijke eten nog zitten…en wat nu? Dan is er van 27 t/m 30 december WinterZone.

Van een sprookje tot een beeldende vertelling, van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Tijdens Wèntjerdruim Sittard brengen Het Laagland & VIA ZUID deze theaterroute. Klaar om jou en je familie op de valreep van 2018 nog nieuwe prikkels te bezorgen. We schijnen het licht op de  beloftevolle theatermakers van de toekomst en nemen je in winterse sferen mee naar plekken in Sittard, waar je misschien nog nooit geweest bent!  

In 4 korte maar krachtige voorstellingen nemen frisse theatermakers je op intieme wijze mee in hun blik op de wereld. Onder begeleiding van een jeugdige gids ga je samen met je mede-publieksgenoten op reis door Sittard. Jij bent tot vier maal toe getuige van klein en intiem theater. Dicht op de huid, zoals je het zelden ziet. Soms lichtvoetig, soms heel intens, maar helemaal geschikt voor de hele familie vanaf 9 jaar én voor volwassenen met een jong hart.  Afsluiten doe je op ons gezellige plein vol vuurkorven, met een glaasje Glühwein of chocomelk. Je bekijkt Sittard, misschien wel jouw stad, voortaan met een heel ander paar ogen.

De routes zullen iedere dag te zien zijn om 13:30 & 19:00 uur, met uitzondering van donderdag 27 december, dan is de route alleen om 19:00 uur te lopen.  De route is geschikt voor iedereen van 9 tot 109 jaar. Het vertrekpunt is telkens de oude Petrusschool (Kloosterplein 5, Sittard). 

Bekijk hieronder alle makers en hun voorstellingen, die onderdeel zijn van de theaterroute WinterZone

Klik hier om alle speeltijden te bekijken en tickets te kopen. Op de desbetreffende pagina kun je naar de datum/tijd van je keuze gaan door op het groene vlakje met de witte pijltjes te klikken. 

Inèz Derksen, artistiek directeur van Het Laagland, over WinterZone:
"We hebben jarenlang festival Zomerzone geproduceerd, waarbij jonge professionals én jonge Laaglandamateurs theater op locatie maakten. Zodat je als publiek je eigen stad met ‘verse’ ogen bekijkt en gewone plekken bijzonder worden. Dat zit in ons DNA.”

TOON
Karlijn Hamer (o.a. bekend als actrice uit JORIS & DE DRAKENTEMMERS) maakt een voorstelling over Toon Hermans, waarbij ze met jonge spelers op zoek gaat naar de kracht en betekenis van zijn teksten voor een nieuwe generatie. 

HET MEISJE & HET WATER
Mayke Roels en Heléne Binder creëren de documentaire theatervoorstelling 'Het meisje en het water', waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar mee op zee waar herinneringen realiteit en fantasie zijn. Een combinatie van tekeningen van Heléne, teksten van Mayke en muziek van theatermaker Ischa den Blanken zorgt voor een stoer, maar liefdevol zeemansverhaal. 

SNEEUWEN
Celine Daemen presenteert met actrice Marit Hooijschuur en componist Marc Mahfoud op de vloer het poëtische 'Sneeuwen'. Wat doe je als de sneeuw al het gedruis, al het rumoer, alle geluiden en alle klanken heeft ingesneeuwd? Een voorstelling over het grote contrast tussen de overproductieve waan van alledag en de stilte van terugkomen bij jezelf. 

MICROLEPIDOPTERA
Hendrik Kegels speelt en maakt samen met Sonja van Ojen Microlepidoptera, over de kracht van verbeelding; het grote mysterie van kleine en dagelijkse dingen. Dingen die we niet opmerken omdat ze zo vanzelfsprekend lijken, maar die daardoor juist zo bijzonder zijn. 

Rita Hoofwijk - artist-in-residence
Rita Hoofwijk toont tijdens deze WinterZone werk, naar aanleiding van haar ‘artist-in-residence’ periode in Sittard. Rita zal al vóór WinterZone - namelijk op 16 & 17 december - in de stad te zien zijn. Hoe en waar, dat maken we later bekend. Daarnaast is ze tijdens WinterZone met een bijzondere belevenis aanwezig op de Petrusschool, het vertrekpunt van de theaterroute.n 

Credits

 

Artistieke coördinatie: Inèz Derksen (Het Laagland) & Jackie Smeets (VIA ZUID)   
Theatermakers: Karlijn Hamer, Mayke Roels, Heléne Binder, Celine Daemen & Marit Hooijschuur, Hendrik Kegels & Sonja van Ojen  
Artist-in-residence: Rita Hoofwijk  
Guerilla spelers leiding: Hanneke Som  
Vormgeving WinterZoneplein, guerillaspelers & aankleding: Katrin Henss  
Kostuums:    
Lichtontwerp:    
Regie-assistentie:    
Techniek:    
Productieleiding:  Het Laagland & VIA ZUID  
Beeld:  Studio DENK  

 

Ook super om te zien: