WOOSH!
Een theatrale bries voor de allerkleinsten
Leeftijd
1,5 tot 3 jaar
Duur
35 minuten
Bezoekers over:
Mijn kind was van begin tot eind gefascineerd en vol aandacht. Ik wist niet dat hij al zo’n lange spanningsboog had! - Moeder met peuter (2) na afloop
vr
2 okt 2020

10:30, Schouwburg De Domijnen
Sittard

Ticket kopen
zo
4 okt 2020

11:00, CC De Bogaard
Sint Truiden

Ticket kopen
zo
4 okt 2020

13:00, CC De Bogaard
Sint-Truiden (B)

Ticket kopen
Koop tickets
Kies een andere locatie:

Een theatrale bries voor de allerkleinsten

WOOSH! is een eerste, adembenemende kennismaking met theater voor dreumesen en peuters. Karlijn en Bram nemen je mee in een wondere wereld gemaakt van…niets. Je ziet het niet, maar het is er wel. Met kleine bewegingen, een beetje lucht en nieuwsgierig makende geluiden roepen de acteurs met pure eenvoud de volle verwondering op bij de allerkleinsten én hun ouders.

Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen Karlijn en Bram elkaar uit. Het vergt hun opperste concentratie om de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Karlijn en Bram houden hun adem in, maar de adem wil eruit: via een zucht en een bries naar een stem en een lied. En ineens … komt de wereld in beweging. Met lucht om naar te kijken én te luisteren.

Na afloop worden de kinderen samen met hun eigen (groot)ouders op speelse wijze uitgenodigd tot een kleine, zintuigelijke activiteit, geïnspireerd op de voorstelling. Uiteraard veilig en geheel coronaproof.

Deze voorstelling is een bijzondere samenwerking tussen muzikaal theatermaker Karlijn Hamer (Joris & De Drakentemmers) en beeldend kunstenaar/theatermaker Bram van Helden (PLAN-Brabant, Zuidelijk Toneel). Karlijn Hamer won een Operadagen Award 2019 voor vernieuwend muziektheater. Ze was tijdens haar jeugd in Sittard al actief bij Jong Laagland en versterkt Het Laagland inmiddels als actrice en maker.

Artistiek directeur Inez Derksen over WOOSH!:  ‘Wauw, wat een inspirerende ontdekking om te ervaren hoe goed deze piepjonge publieksgroep past bij wat voor Het Laagland de kern van theater is. Namelijk de pure eenvoud opzoeken en vertrouwen op alle openheid en het aanwezig zijn in het moment, net zoals deze leeftijdsgroep dat is. Elkaar daarin rondom de speelvloer ontmoeten is magisch. Performers met peuters en prille ouders; samen op adem komen en de verwondering voorop mogen stellen. Even loskomen van de hectische waan van de dag. Iets waar we juist in deze tijd behoefte aan hebben.’

De acteurs

Credits

Concept & spel: Karlijn Hamer & Bram van Helden
Coaching & eindregie: Inez Derksen
Advies: Ingrid Wolff & Twee Turven Hoog

Ook super om te zien: