Artist in School

Uniek artistiek onderzoek Het Laagland gedocumenteerd als film

Kan de structurele aanwezigheid van kunstenaars op een school wezenlijk bijdragen aan de sfeer en mentale gesteldheid van zowel docenten als leerlingen? Na een schooljaar meegedraaid te hebben als Artist in School, is het antwoord van theatermakers Anoek Oostermeijer en Mees Walter én van de betrokken middelbare school, het Graaf Huyn College in Geleen, volmondig JA! 

Anoek en Mees hebben hun schooljaar Artist in School 2022/2023 afgerond met een Theater-Talk. Daarin deelden zij, samen met leerlingen en docenten van Graaf Huyn, alle opgedane inzichten en ervaringen met een belangstellend publiek vanuit het onderwijs, welzijn en de culturele sector. Deze presentatie is geregistreerd als korte film, zodat Artist in School breder kan worden gedeeld. De film is online te zien via de kanalen van Het Laagland en de partners van dit project. 

ARTIST IN SCHOOL | Uniek onderzoek theatermakers op middelbare school

            

Q&A ARTIST IN SCHOOL | vragen uit het publiek

              

Partners

Artist in School is een samenwerking tussen Het Laagland, Graaf Huyn College en VIA ZUID (talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg) en lectoraat What Art Knows van Zuyd Hogeschool. Het project is in 2022/2023 mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, in 2023/2024 wordt het opnieuw bijgedragen door Graaf Huyn, VIA ZUID en de gemeente Sittard-Geleen.

 

Meer informatie 

Meer weten over Artist in School of benieuwd wat dit project voor jouw school kan betekenen? We vertellen je er graag over. Neem contact op met Loes van Oort, loes@hetlaagland.nl of 06-5183 6578, of lees meer over het project

 

Mees en Anoek bij 'De Receptie van het Gevoel'

Mees en Anoek bij 'De Receptie van het Gevoel'