Voortgezet onderwijs

2021-2022

Wij vinden het belangrijk om intieme voorstellingen te maken voor jongeren: in de klas of in de theatertrailer. Voorstellingen die binnen komen, dicht op de huid gespeeld worden en waarbij ontsnappen niet echt mogelijk is. Bij iedere voorstelling is een nagesprek of ander educatiemateriaal in de vorm van een spel dat ze zelf in de klas kunnen doen. Zo kunnen leerlingen laten weten wat zij ervan vinden, hoe ze zich bij dit onderwerp voelen en ze aan het nadenken zetten. En dat ze weten bij wie ze moeten zijn op school om er verder over te praten. Theater maken dat beklijft, is ook theater waar je van groeit. 

Voor meer informatie & boekingen neem contact op met de afdeling educatie

VOORSTELLING IN DE KLAS

Samen met Toneelgroep Maastricht brengen we theater in de klas. Dicht op de huid van de leerlingen. Iedere klassenvoorstelling eindigt met een nagesprek door de acteurs.
 

'Pussy, over de genderjungle die middelbare school heet'
Een eigentijdse voorstelling die niet predikt over hoe we ons horen te gedragen, maar die leerlingen door haar open dialoog zelf laat reflecteren op hun ideeën over stereotyperingen en genderrollen. 

Vanaf klas 2. Geschikt voor alle schooltypen. 
Meer info klik hier

VOORSTELLING IN DE mobiele theaterTRAILER

Het Laagland & Toneelgroep Maastricht bieden een voorstelling in een intieme theatertrailer die op het schoolplein of in de buurt van de school kan staan. Een minitheater bij de school. Geschikt voor 2 klassen tegelijkertijd. 

'Our Life in Color, de nieuwe seksuele voorlichting'
Een positieve, eerlijke en intieme voorstelling die via verschillende invalshoeken licht schijnt op seksualiteit, wat zowel een informatief en verrijkend effect heeft. Voor iedereen die nog geen complete seksuele voorlichting heeft gehad. 

Vanaf klas 2. Geschikt voor alle schooltypen.
Meer info klik hier

Theaterworkshops op school of in de laagland studio's

Verschillende theaterworkshops voor alle schooltypen. Deze worden gegeven door professionele workshopdocenten. Van een kennismakingsworkshop tot een meer verdiepende workshop.

'Zelf de vloer op'. Vanaf klas 1. geschikt voor alle schooltypen. 
Meer info klik hier

Voorstelling in het theater

 

Met Zonder Ballen, openhartig samenspel van een transzoon en zijn moeder
Een transzoon en zijn moeder samen op de vloer in een theaterdocumentaire. Centraal staat zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als moeder. Welke impact heeft ‘worden wie je bent’ op een gezin? Met Zonder Ballen geeft een ontroerend en hilarisch eerlijk beeld.

Vanaf 14 jaar. 
Let op. Dit is geen specifieke schoolvoorstelling, maar (CKV) scholieren zijn van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie.