Gezelschap

Theater waar je van groeit

Het Laagland is dé jeugdtheatervoorziening van Limburg die in eigen huis en op locatie, op regionale en (inter-)nationale podia een breed publiek verrijkt met eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. 

Het Laagland vervult in Limburg, Nederland én daarbuiten een belangrijke rol als aanbieder van nieuw theaterrepertoire voor alle leeftijden. Wij zijn experts in het origineel en betekenisvol nieuw leven inblazen van collectieve verhalen. Publiek, programmeurs, docenten en pers waarderen onze grote, gelaagde verhalen met titels die tot ieders verbeelding spreken. Het is die constante kwaliteit waarmee Het Laagland zich onderscheidt. Ook in het buitenland vallen onze voorstellingen op, juist door die mix van energieke speelstijl, kernachtige vormgeving en ons talent voor het vertellen van verhalen.

Inez Derksen (1967) is theaterregisseur, artistiek directeur en medeoprichter van Het Laagland.

In 1993 studeerde ze af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien ontwikkelt en regisseert ze in Nederland èn Duitsland tal van theatervoorstellingen voor alle leeftijden, zowel voor Het Laagland -sinds de oprichting in 2001- als voor andere gezelschappen. Haar hart gaat uit naar het maken van familievoorstellingen voor 8 tot 108 jaar, waarin  verbeeldingskracht, (spel)energie en de essentie van groeien steevast een grote rol spelen. Daarnaast coacht ze met regelmaat nieuwe talentvolle theatermakers binnen Het Laagland, vaak in samenwerking met Talentmakelaar VIA ZUID en bijvoorbeeld Toneelacademie Maastricht. 

Een Laaglandvoorstelling kopen? Dat kan via ons impresariaat Stip Theaterproducties. Met uitzondering van de schoolvoorstellingen binnen Limburg verzorgen zij de verkoop van onze tourneevoorstellingen (zowel voor theaters als voor scholen):


www.stipproducties.nl 

 

Het Laagland wordt structureel ondersteund door het Ministerie van OCW en de Provincie Limburg.