Artist in school

Artist in school

Kan de structurele aanwezigheid van kunstenaars op een school wezenlijk bijdragen aan de sfeer en mentale gesteldheid van zowel docenten als leerlingen? Na een schooljaar meegedraaid te hebben als Artist in School, is het antwoord van theatermakers Anoek Oostermeijer en Mees Walter én van de betrokken middelbare school, het Graaf Huyn College in Geleen, volmondig JA! Vandaar dat er inmiddels een nieuw makersduo is gestart. Rajja Gomez Iglesias en Judith Westbroek zijn heel schooljaar 2023/2024 namens Het Laagland als Artist in School op deze scholengemeenschap aan de slag.

Artist in School is een samenwerking tussen Het Laagland, Graaf Huyn College en VIA ZUID (talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg) en lectoraat What Art Knows van Zuyd Hogeschool. Het project is in 2022/2023 mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, in 2023/2024 wordt het opnieuw bijgedragen door Graaf Huyn, VIA ZUID en de gemeente Sittard-Geleen.

Simone Mager, algemeen directeur van Het Laagland: “Naast impactvolle tourneevoorstellingen streven we als gezelschap in onze eigen regio ook naar een maatschappelijke werking buiten het theater. Artist in School overtreft deze ambitie op alle fronten.

Nieuw: Theater-Talk op film

Anoek Oostermeijer en Mees Walter hebben hun schooljaar Artist in School 2022/2023 afgerond met een Theater-Talk. Daarin deelden zij, samen met leerlingen en docenten van Graaf Huyn, alle opgedane inzichten en ervaringen met een belangstellend publiek vanuit het onderwijs, welzijn en de culturele sector. Deze presentatie is geregistreerd als korte film, zodat Artist in School breder kan worden gedeeld. De film is online te zien via de kanalen van Het Laagland en de partners van dit project.

2023-2024: Rajja Gomez Iglesias & Judith Westbroek

Lees meer over Rajja Gomez Iglesias en Judith Westbroek als Artist(s) in School op de overzichtspagina.

2022-2023: Anoek Oostermeijer en Mees Walter

Lees meer over Anoek Oostermeijer en Mees Walter als Artist(s) in School op de overzichtspagina