Acteurs gezocht voor Theater Na De Dam

Gezocht: Jonge spelers (12 t/m 18) voor een gedenkwaardige theaterproductie!

27-02-2019
In het kader van Theater Na De Dam maakt Het Laagland op de avond van de Nationale Dodenherdenking een bijzondere locatietheatervoorstelling, waarvoor wij op zoek zijn naar ca. 6 jonge spelers. Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud, heb je toneel/theaterervaring en wil jij 5 dagen én enkele avonden werken met een professionele regisseur aan een gedenkwaardige, bijzondere theaterproductie op 4 mei? Dan zoeken we jou!

Theater Na De Dam is een landelijk initiatief dat al 10 jaar lang respect afdwingt. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Gelijktijdig spelen meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Wat ga je doen?
Jongerenvoorstellingen vormen een belangrijk onderdeel van Theater Na De Dam. Als speler bij dit project verdiep jij je, samen met professioneel theatermaker Hendrik Kegels, in de geschiedenis van Sittard en omgeving ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interview je ouderen uit de buurt over hun herinneringen aan die tijd. Die gesprekken worden als basis gebruikt voor het maken van jullie voorstelling.

Na de gesprekken ga je tijdens de meivakantie één week lang aan de slag met jouw regisseur en maak je samen met je medespelers een voorstelling, die gespeeld wordt op 4 mei om 21:00 uur. Je talent wordt volop ingezet, je werkt intensief samen en leert veel van elkaar. Bovendien is het een magische gedachte dat je op 4 mei op de vloer staat, terwijl op dit moment honderden anderen acteurs exact datzelfde doel hebben als jij en je collegaspelers: ervoor zorgen dat de verhalen van toen niet vergeten worden.

Je repeteert bij Het Laagland in Schouwburg De Domijnen Sittard én op locatie. Deze is nu nog niet bekend, maar zal wel in Sittard zijn.
Naast de voorstelling op 4 mei wordt er mogelijk een try-out gespeeld op vrijdagavond 3 mei. 

Wat verwachten we van je?
Het Laagland mocht al vier keer eerder een dergelijke gedenkwaardige productie maken. Vaak werd dat gedaan met spelers van theaterwerkplaats Jong Laagland. Dit jaar gooien we de deuren open: iedereen tussen de 12 en de 18 jaar kan en mag zich aanmelden. Deelname is helemaal gratis. Er zijn wel een paar wensen waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen:

* Je moet beschikbaar zijn op de volgende data:
- maandagavonden 8 april, 15 april en 22 april (19:00-21:30)
- zondag 20 april (hele dag > jongerenbijeenkomst alle Theater Na De Dam voorstellingen in Amsterdam!)
- maandag 29 april t/m donderdag 2 mei (10:00-17:30)
- vrijdag 3 mei & zaterdag 4 mei (hele dag incl. avond)

* Je moet enkele jaren speelervaring hebben in (amateur)producties; denk aan theaterscholen, theaterwerkplaatsen, toneelverenigingen, losse producties etc.

Aanmelden
De aanmelding is gesloten. 

Heb je nog vragen? Mail quincy@hetlaagland.nl.